Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbalu zoekt koper via veilinghuis Vavato

In opdracht van de curator, Meester Verschuren, zoekt online veilinghuis Vavato een overnemer voor de volledige productiesite van Verbalu te Heist-Op-Den-Berg. Verbalu is een specialist in de productie van aluminium ramen en deuren. Het bedrijf bouwde een uitstekende reputatie op in het B2B segment, onder meer als tweede grootste afnemer van Reynaers aluminium profielen voor raamproductie in de Benelux. Een probleem met de cashflow lag aan de basis van de faling, die op 31/10 werd uitgesproken.Unieke opportuniteit tot overname
Opvallend zijn de cijfers die Verbalu de laatste jaren liet optekenen. In 2021 was het bedrijf nog goed voor een omzet van 10,7 miljoen euro. Eveneens in 2021 werd een vernieuwde, semi-geautomatiseerde site met 5000 m2 productiehallen in dienst genomen te Heist-op-den-Berg, inclusief een volledige CNC-gestuurde productie en drie sorteer- en montagelijnen.Dankzij deze optimalisatie van de productie werden ook in 2022 winstgevende cijfers voorgelegd. Tot de bekendste klanten van Verbalu behoren onder meer RDS, Heremans, SB en Vertirama.
Curator en veilinghuis positief gestemd dankzij goedgevulde orderboek Net als de curator is ook veilinghuis Vavato zeer positief gestemd om snel een overnemer te vinden.

“Dankzij een goedgevuld orderboek van boven het miljoen euro en lopende bestellingen in uitvoering ter waarde van 420.000 euro zijn we ervan overtuigd dat de 37 werknemers snel weer aan de slag kunnen. Een snelle doorstart is bovendien mogelijk gezien er tot afgelopen vrijdag 28 oktober nog gewerkt is", stelt Cedric Baetens van Vavato.VPG Group geplaagd door hoge kosten
Verbalu stond tot 2018 bekend onder de naam Verona. Het werd toen overgenomen door investeringsgroep E-Capital om in afgeslankte versie als Verbalu in de markt gezet te worden. ​ Verbalu (alu productie) maakt deel uit van de VPG Group, waar ook Verstaen (plaatsing) en Vertirama (productie PVC) deel van uitmaken. ​

De drie vennootschappen van de groep draaiden vorig jaar nog een gezamenlijke omzet van 50 miljoen euro.Vertirama en Verstaen zijn samen beter bekend onder de commerciële naam Belorama. Geplaagd door hoge grondstofkosten kondigde Belorama op 29 oktober het faillissement aan. De huidige faling van Verbalu is dus ook in deze context te kaderen.

Intussen hebben zich al vier kandidaat-overnemers gemeld. Andere kandidaten kunnen contact opnemen met Vavato om mee opgenomen te worden in de biedronde.

Meer informatie:
Verbalu
03 808 25 55
overname@vavato.com

Publicatiedatum: