Bedrijf genoot bekendheid om haar trendy en eigenzinnige collectie

Oer-Hollands meubelmerk failliet verklaard

Een jaar geleden had ING Sector Banker Dirk Mulder nog een gesprek met de oprichter van het oer-Hollandse merk, dat "exclusieve meubels met een uniek design aanbiedt dat verrast en genieten omarmt". Het merk, dat allerlei meubels en bijpassende accessoires voor binnen en buiten aanbiedt, is failliet verklaard.

Het bedrijf uit Geldermalsen stond bekend om haar trendy en eigenzinnige meubelen, om haar vrolijke en aparte design voor iedereen. Meubelen die zelf bedacht en ontworpen werden voor verschillende woonsituaties. Het bedrijf verkocht via de eigen website, maar ook via resellers in zowel Nederland als het buitenland.De schok in meubelland is groot: woensdag 2 november heeft de rechtbank Utrecht de firma Lanterfant B.V., handelend onder Dezignstore, Pure Garden Collection en Lanterfant, in staat van faillissement verklaard.
Bart Smink van Turnaround Advocaten is tot curator benoemd. Hij wil op dit moment geen commentaar geven, omdat hij het dossier net onder ogen heeft gekregen. "Er zijn momenteel geen andere mededelingen", geeft hij aan.

Ook oprichter en CEO Ralph Meijer wil in dit stadium niet reageren. Daardoor is niet duidelijk waarom het bedrijf failliet is verklaard en of een doorstart mogelijk is.

Opgericht in 2018
Lanterfant, opgericht in 2018, verkoopt behalve op haar eigen website ook op marketplaces als Bol.com, Fonq en HomeDeco. Lanterfant heeft een eigen winkel in Geldermalsen en wordt verkocht in bijna alle vestigingen van Loods 5.Een jaar geleden sprak Ralph (zie foto) met Dirk Mulder over het bouwen van een succesvol concept, over duurzaamheid, het managen van groei, de problemen in de Supply chain en de dynamiek van e-commerce. Deze podcast is hier terug te beluisteren.

Goed om te weten is dat Daniëlle Verheijke, die in de podcast ook aan het woord komt, sinds december 2021 niet meer werkzaam is bij Lanterfant BV. Zij heeft m.i.v. maart 2022 haar dienstverband officieel beëindigd.

Meer informatie:
Lanterfant 
De Elzenhof 7-J
4191 PA Geldermalsen
www.lanterfant.eu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.