Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Totale volume komt neer op 63,5 miljard euro

Wereldwijde kantoormeubelmarkt groeit ruim 20% in twee jaar tijd

De wereldwijde verkoop van kantoormeubilair steeg in 2021 met 9,7%. Dit jaar zet de markt zijn stijgende lijn voort met een plus van 12,1% en bereikt zo tegen het einde van het jaar het verkoopniveau van vóór de crisis. Vooral China en de VS blijken groeimarkten te zijn, blijkt uit een onderzoek van Interconnection Consulting.

Het totale volume van de wereldwijde kantorenmarkt bedroeg in 2021 56,7 miljard euro en zal dit jaar oplopen tot 63,5 miljard euro. De komende jaren zal de groei vertragen, maar hoog blijven. De gemiddelde verwachte groei is 8,5% per jaar.


Foto ter illustratie: De Yonda Lounge van Wilkhahn, producent van kantoormeubilair.

Impact beperkingen
De impact op de wereldwijde kantorenmarkt door lockdowns, handelsbeperkingen en problemen met de toeleveringsketen zijn dramatisch geweest. Tijdens de pandemie waren de ontwikkelingen in de afzonderlijke regio's echter zeer verschillend.

Terwijl de daling in China slechts ongeveer 5% bedroeg, verloor Latijns-Amerika ongeveer een vijfde van zijn bedrijfsvolume. In de VS daalde de omzet in 2020 met 14,4%. De grootste markt voor kantoormeubilair wereldwijd is China met een aandeel van 28,2%. Daarna komen VS met 25,7% en Europa met 14,6%.

Tekorten
De pandemie heeft ook geleid tot een tekort aan belangrijke grondstoffen zoals staal, aluminium of schuim in onder meer Noord-Amerika, wat de komende jaren zal leiden tot een stijging van de prijzen van kantoormeubilair.

Groeimarkten China en VS
Voor China en de VS verwacht Interconnection de komende jaren bovengemiddelde groeipercentages tussen de 9 en 10 procent. “Ook de komende jaren verwachten we een sterke groei in de kantoormeubelmarkt in het Midden-Oosten. De markt wordt gedreven door een hoge bouwactiviteit en een groot aandeel buitenlandse investeringen”, zegt Katarina Gajdova, de auteur van het onderzoek.

Lees hier het complete onderzoek.

Publicatiedatum: