Het is weer tijd voor de jaarlijkse rijkenlijst van de Quote 500

Deze drie miljardairs en elf miljonairs hebben hun vermogen vergaard in de interieurbranche

Het is weer november en dan is het traditiegetrouw tijd voor de jaarlijkse rijkenlijst van de Quote 500. Hoort dit op deze site thuis? Als we het beoordelen op basis van de clicks, dan is het voor veel lezers jaarlijks toch een smulmomentje. Vandaar dat we ook dit jaar weer een overzicht hebben gemaakt van de Nederlanders die hun vermogen (grotendeels) hebben vergaard in de interieurbranche.

Vorig jaar stond de hoogst genoteerde ondernemer in 'onze branche' nog op de vijfde plaats. Dit jaar mag Ralph Sonnenberg (88) van Hunter Douglas, een speler in raambekleding, plaats nemen op nummer 2. Zijn vermogen wordt dankzij de verkoop van een deel van zijn Luxaflex-bedrijf geschat op 6,2 miljard euro. 

Keukenkoning Ben Mandemakers (zie foto) heeft alle reden tot lachen. Hij staat evenals vorig jaar op 28. Hij had in 2020 € 1,3 miljard vergaard, vorig jaar liep dat op naar een vermogen van 1,5 miljard en anno 2022 is dat al 1,7 miljard. Niet alleen door de verkoop van keukens, Mandemakers (sponsor van RKC) verdient zijn geld ook met succesvolle formules als Sanidirect, Piet Klerkx, Keukenconcurrent en Keukenmaxx. Goed bezig Ben!

Op 45 staat Raymond Cloosterman (zie foto), je weet wel: van die lekkere geurstokjes van Rituals. Hij mag zich voor het eerst miljardair noemen. Zijn luxe lifestylemerk leverde hem tot nu toe 1,1 miljard euro op. Vorig jaar stond hij nog op plek 66. Verre van geurloos dus!

Op plaats 156 (vorig jaar nog 167) treffen we Jos van Tol aan. Hij is eigenaar van woondecoratie groothandel Kaemingk. Zijn vermogen is
volgens Quote 320 miljoen euro, 35 miljoen meer dan vorig jaar. Onderschat die woondecorateurs dus niet...


Luxemeubelmaker Theo Eichholtz (54) (zie foto) zit niet bepaald met de armen over elkaar. In 2020 was hij de rijzende ster in interieurland. In dat jaar was de ondernemer terug te vinden op de 148e plek. In 2021 was zijn vermogen gelijk gebleven met 295 miljoen euro en zakte hij naar de 162e plek. Inmiddels moet hij weer iets terrein prijs geven en zakt hij naar de 166e positie. Nog steeds niet slecht, Theo! Je vermogen is gelijk gebleven, aldus de deskundige cijferaars van Quote.

Dat het produceren van tapijten geen windeieren legt, bewijzen de broers Jan en Gerrit Hoekman van de Condor Group. De beide Genemuidenaren stonden vorig jaar op plek 174, nu op 170. Zij zagen hun vermogen oplopen van 275 naar 290 miljoen euro. Zo'n bedrag veeg je niet 1, 2, 3 onder het vloerkleed...

Op 174 staan de gebroeders Henk en Mark van Cranenbroek, groot geworden met hun winkels in tuinartikelen, vooral met trampolines en loungesets. Hun geschat vermogen bedraagt 285 miljoen euro, een plus van 9,6% in vergelijking met vorig jaar. Dan spring je een gat in de lucht!

De familie Diks maakt al 100 jaar bedden. De broers Rob (69), Mark (68) en Pieter (65) deden dat eerst met Beter Bed, sinds 2018 vooral onder de vlag van Swiss Sense. Hun vermogen wordt geschat op € 210 miljoen, een plus van 20%. Goed voor plek 265 (vorig jaar nog 299). Ja, dan maak je hart een boxsprongetje...


Op 341 (een daling van 20 plaatsen) staat houthandelaar Robbert-Jan Dekker (54) (zie foto hierboven) met een vermogen van 165 miljoen. Evenveel als vorig jaar. Tja, alle hout is geen timmerhout... Maar wij zijn fan van Robbert-Jan als ondernemer; altijd iets zinnigs te vertellen.

Wie vinden we nog meer terug uit 'onze branche' in de Quote 500-lijst, met tussen haakjes de positie in 2021?:
398 (387): Rob Teunissen (58) vergaarde zijn fortuin met Teunissen & Becking (badkamers en tegels): 145 miljoen;
443 (470): Wouter Bakker (37) van webwinkel VidaXL: 130 miljoen;
454 (4474): Vriend Gerjan den Hartog (41), medeoprichter webwinkel VidaXL: 130 miljoen;


466 (490): Oud-eigenaar Bernhard ten Brinke (45) (zie foto hierboven) van Bribus Keukens: 125 miljoen. Wellicht herinner je nog het verhaal dat hij onlangs voor 1,5 miljoen dollar is opgelicht. Gelukkig heeft hij in het verleden de nodige lucratieve keukendeals kunnen afsluiten waardoor hij niet op een houten pollepel hoeft te bijten. 


488 (NIEUW): Olaf (55 - rechts op de foto hierboven), Harald (54 - de man links) en Rolf Elderenbosch (50 - hij wilde niet op de foto... :)) van Elho uit Tilburg: 120 miljoen.

Tot slot nog dit: heel slim natuurlijk van Quote, maar op 500 en dus als laatste in de rij der rijksten eindigt de koning van de F1 Max Verstappen. Je weet wel, die man die een hoofdrol speelt in onze Oranje Furniture Care WK Voetbalpoule! By the way: je kunt je nog opgeven...

BronQuote 500


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.