Voormalig eigenaar van Bribus Keukens voor 1,5 miljoen dollar opgelicht

Ondernemer Bernhard ten Brinke is 1,5 miljoen dollar lichter gemaakt. De voormalig eigenaar van Bribus Keukens is op slinkse wijze het forse geldbedrag afgetroggeld.

De Volkskrant publiceerde er afgelopen weekend een verhaal over. 'Ondernemer en rallyrijder Bernhard ten Brinke verloor 1,5 miljoen dollar toen hij werd opgelicht door een Congolese goudhandelaar. Nu probeert hij zijn geld terug te krijgen. Een kwestie van zakelijk opportunisme, of valt de Nederlander meer te verwijten?', schrijft redacteur Mark Schenkel.In de Dakar-rally van 2021 slaat Bernhard ten Brinke vier keer over de kop, zijn auto raakt total loss en hij moet de wedstrijd staken. 'Ook in Kenia loopt de jacht op goud niet helemaal naar wens: in plaats van binnen te lopen middels de lucratieve deal die Ten Brinke voor ogen had, wordt hij opgelicht en eindigt hij 1,5 miljoen dollar lichter. De rallyrijder is slachtoffer geworden van een Oost-Afrikaanse goudzwendelfuik.'

Het is volgens De Volkskrant een fuik waar veel buitenlanders met goudkoorts inzwemmen, zo blijkt uit een vorig jaar verschenen rapport van het Global Initiative against Transnational Organized Crime (GITOC). 'De Oost-Afrikaanse oplichters werken volgens een vast patroon: ze bieden goud aan tegen zeer lage prijzen en nodigen geïnteresseerden uit voor luxueuze etentjes in dure hotels om de indruk te wekken dat ze flinke winsten maken.'

In 2020, na de verkoop van Bribus Keukens, schat zakenblad Quote Ten Brinkes vermogen op 100 miljoen euro. 'Hij is eigenaar van een collectie moderne kunst uit Noord-Korea en beheert het bij Arnhem gelegen landgoed Rhederhof, een 19de-eeuwse buitenplaats met een groot landhuis, dat in 2010 door SBS6-kijkers werd uitverkozen tot ‘het mooiste pand van Nederland’', weet De Volkskrant te melden.

Lees hier het hele premium artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.