Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Deze personen kunnen gebruik maken van een traplift

Een traplift is een prachtige en in sommige gevallen zelfs een onmisbare toevoeging in de woning. Niet enkel ouderen, maar ook andere personen die moeite hebben met traplopen, kunnen een pijnlijke val op de trap voorkomen dankzij een traplift. Een traplift is simpelweg een stoel dat het betreffende persoon zittend naar de volgende verdieping brengt zonder enige risico’s.

Dankzij de ontwikkelingen is het inmiddels mogelijk om een traplift op vrijwel iedere trap te bevestigen. Meerdere bochten, een enorm lange of misschien wel enorm steile trap is niet langer een obstakel. Een traplift kan momenteel op bijna iedere trap bevestigd worden. Maar voor wie is een traplift geschikt?

Wie gebruikt een traplift?
Zoals ik al kort in de introductie naar voren bracht, is een traplift niet enkel geschikt voor ouderen. Een traplift wordt overigens in de meeste gevallen wel in een woning voor ouderen geplaatst, maar voor wie is een traplift nog meer erg prettig?

Een traplift richt zich vooral op personen die moeite hebben met traplopen, waardoor zij alsnog op een veilige wijze de andere verdiepingen kunnen bereiken. Hierdoor is een traplift, naast ouderen, ook geschikt is voor een hoop andere mensen. Denk hierbij aan personen in een rolstoel, met een handicap of met een langdurig herstel.

Daarbij zijn er ook trapliften verkrijgbaar die zich specifiek richten op een bepaalde doelgroep. Zo zijn er trapliften ontworpen die geschikt zijn om personen met obesitas te vervoeren. Deze trapliften hebben andere eigenschappen ten opzichte van de ‘gewone’ trapliften. Verder zijn er ook trapliften voor blinden en slechtzienden verkrijgbaar.

Hoe wordt een traplift bevestigd?
Wellicht heb jij het idee dat de muur behoorlijk wordt beschadigd bij de plaatsing van een traplift. Dat is niet waar! De traplift wordt namelijk aan de trap zelf bevestigd en niet aan de muur. Dit houdt in dat de muur onbeschadigd blijft, waardoor er ook geen bouwvergunning nodig zal zijn voor deze werkzaamheid. Dat scheelt behoorlijk veel tijd.

Wat gebeurt er na een installatie?
De duur van de plaatsing van een traplift is circa 5 uur. Gedurende de installatie kan de bewoner gewoon thuis zijn. Het is echter wel lastig om de trap te gebruiken gedurende deze werkzaamheid. Indien jij gevoelig bent voor stof is het verstandig om afstand te nemen.

Nadat de traplift bevestigd is, zullen de monteurs het persoon een demonstratie geven. Hierdoor weten de bewoners exact hoe de traplift in gebruik gesteld moet worden en kunnen de bewoners direct hun dringende vragen stellen. Voor de aanschaf is ook in sommige gevallen een traplift wmo mogelijk.

Publicatiedatum: