Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Designretailer en Berry Dijkstra presenteren installatie ‘Shifting Time Frames’

Designretailer en webshop MisterDesign presenteert samen met composition artist Berry Dijkstra de installatie ‘Shifting Time Frames’. In de installatie is aandacht voor het klassieke Nederlandse design dat Berry Dijkstra combineert met werk van opkomende ontwerpers. De installatie is te zien in de winkel Pompen en Verlouw van MisterDesign.

MisterDesign & Berry Dijkstra
MisterDesign heeft designprofessional Berry Dijkstra uitgenodigd een installatie te cureren. Hierin worden gevestigde namen gekoppeld aan een jongere generatie ontwerpers in een installatie in de stijl waarmee Berry Dijkstra mede bekend is geworden: het stapelen van items tot ruimtelijke composities. Met zijn tentoonstellingen en composities heeft Berry Dijkstra zijn werk toegepast bij onder meer het Van Abbemuseum en etalages van De Bijenkorf. De installaties zijn gepubliceerd door onder andere Elle Decoration en Architectural Digest.

Shifting Time Frames – Een ode aan het Nederlandse designlandschap
Met ‘Shifting Time Frames’ brengt Berry Dijkstra een ode aan het Nederlandse designlandschap. Dit landschap is de inspiratiebron die Dijkstra aanzette om een opeenstapeling te componeren waarin ‘toen, nu en de toekomst’ samen komen. Er is aandacht voor experiment, ambacht en kleur middels de bewuste selectie van een nieuwe generatie ontwerpers. Dijkstra’s werk wordt gekenmerkt door de ontheffing van functionaliteit, wat de grenzen van vormgeving verlegt. Dit biedt een nieuw perspectief waarmee zijn compositie voor een verrijking in het beleven van design zorgt.

Berry omschrijft de installatie als volgt: “We zijn vanuit een concept begonnen. Dit was het startpunt van de installatie zodat het niet alleen een compositie is. Ik heb me gefocust op Nederlands ontwerp uit allerlei tijdslagen. Beginnend bij De Stijl met de primaire kleuren van Mondriaan en gebruikmakend van contemporary design waarvoor ik opkomende ontwerpers heb geselecteerd. Het is dus een 3D-vertaling van een Mondriaan schilderij geworden. De witte basis zijn de kasten van Ruijch en daarop heb ik de kleur toegepast.”

Tot 20 november 2022 is de installatie te zien in de winkel aan de Vughterstraat 278 in ’s-Hertogenbosch. Bij deze expositie zijn meer dan 30 items van gerenommeerde ontwerpers én opkomende designers te zien. Onder hen bekende namen als Aldo van den Nieuwelaar en Gerrit Rietveld. Onder de opkomend ontwerpers zijn onder andere Teun Zwets, Simone Post, Gianmaria Della Ratta en Atelier Fig.

Diepere design beleving bij MisterDesign
De samenwerking tussen MisterDesign en Berry Dijkstra komt kort na de tentoonstelling ‘Icons by MisterDesign: Verner Panton’ waar men mee werd genomen door het leven van wereldberoemd ontwerper Verner Panton. De samenwerking met Berry Dijkstra mikt erop om een nieuwe en moderne blik op design tentoon te stellen. Dit is in contrast met de expositie over gerenommeerd ontwerper Verner Panton. Hiermee wil MisterDesign laten zien de vertegenwoordiger van design te zijn in de volle breedte, met een installatie die vrijblijvend te bekijken is in de showroom in ’s-Hertogenbosch.

Meer informatie:
MisterDesign
hello@misterdesign.com 
www.misterdesign.nl 

Publicatiedatum: