Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Graham & Brown maakt zich hard voor upcycling

Oude objecten een tweede leven geven door ze op te knappen in plaats van weg te gooien. Deze trend (“upcycling”) omarmt imperfecties en zorgt voor veel individualiteit. Leuke bijkomstigheid is dat deze trend ook voor minder afval zorgt.

Met de nieuwe verfkleur Alizarin van Graham & Brown, de kleur van het jaar 2023, krijgen lang vergeten stukken een nieuwe look en wordt het interieur verrijkt met een uniek stuk. Alizarin is een warme kastanjebruin tint. 

Graham & Brown richt zich op eco-vriendelijke materialen en wil met behulp van upcycling, unieke stukken, gemaakt van gerecyclede materialen, creëren. Alazarin is, zoals alle verf van Graham & Brown, op waterbasis en daardoor zeer sneldrogend. Ook is de verf geurarm en heeft het een lage VOC, wat betekend dat het beter is voor het milieu. De verfblikken zijn volledig recyclebaar en er worden geen dierproeven uitgevoerd op de producten van Graham & Brown.

Eco belofte
Graham & Brown is met ingang van 2022 klimaatneutraal. Alle bomen die de afgelopen 20 jaar in het productieproces zijn gebruikt, zijn afkomstig van hernieuwbare bronnen. Graham & Brown gebruikt elk jaar 23.000 ton papier, allemaal afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, wat betekent dat er voor elke gebruikte boom drie nieuwe worden geplant. Naar schatting zijn er deze eeuw namens Graham & Brown 16,5 miljoen bomen geplant.

Voor alle behang en verf wordt inkt op waterbasis gebruikt. Graham & Brown heeft zijn koolstofvoetafdruk al drastisch verminderd en blijft elke dag hard werken om afval te verminderen en zijn duurzaamheid te verbeteren. 

Meer informatie:
Graham & Brown
www.grahambrown.com

Publicatiedatum: