Wat er precies mis is gegaan, is (nog) niet bekend. Geconcludeerd kan worden dat de interieurbouwers nog volop werk hadden, want er stonden genoeg vacatures open. Al zegt dat ook niet alles. Twee jaar geleden werd het 25-jarig jubileum gevierd. Dat het verleden echter geen garanties biedt voor de toekomst, blijkt maar weer.

Woensdag (19 oktober) verklaarde de rechtbank Zutphen de firma Delade Interieurbouw B.V., ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 59257644 in staat van faillissement verklaard. Mr. E.H. Steentjes is benoemd tot curator. 


Een nieuw schip voor Lüftner Cruises waar Delade onlangs het volledige interieur produceerde en monteerde. FOTO DELADE

Delade begon in 1995 als ontwerper en maker van meubels. Door de jaren heen groeide het uit tot een naar eigen zeggen toonaangevende interieurbouwer in Nederland. 'Delade is een familiebedrijf dat op duurzame en innovatieve wijze interieurprojecten uitvoert. Duurzaamheid in design, maar ook in de omgang met mensen. Niets is onmogelijk. Onze kernwaarden zijn: kwaliteit door betrokkenheid, resultaatgericht en flexibel en duurzaam en innovatief', is op de website te lezen.

De interieurbouwers ontwierpen en ontwikkelden exclusieve interieurs van A tot Z voor woningen, kantoren, zorginstellingen, horeca & wellness, beurzen en evenementen. Op het gebied van scheepvaart was Delade een belangrijke speler in interieur en opbouw. 

Delade was een ambachtsbedrijf dat voorop liep in het gebruik van geavanceerde technologie. Alle disciplines had het bedrijf onder één dak: een eigen stoffeerderij, metaalafdeling, houtzagerij, spuiterij, montageafdeling en innovatieteam.

Sinds de oprichting in 1995 maakte Delade serieus werk van duurzaamheid. Niet als imagotrucje, maar vanuit de rotsvaste overtuiging dat duurzaamheid de enige manier is om toekomstgericht te ondernemen. Het bedrijf maakte vooral high-end meubels en interieurelementen voor particuliere en zakelijke toepassingen.

Meer informatie:
Delade
Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
Tel. : +31 (0)314 37 37 37
www.delade.nl