Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Van jeans tot zitting en van houtsnippers tot onderstel'

"Inmiddels zit ik zo’n twee maanden bij Alvero", begint marketing director Robin Paul van Eck op LinkedIn. Het bedrijf heeft de ambitie om de werkomgeving geheel circulair te maken, zeker in een tijd van grondstoffenschaarste. Waarbij het behoud en de waarde van materialen wordt geborgd door zo min mogelijk nieuw meubilair in te kopen. "En daar waar alleen nieuw meubilair de behoefte kan invullen, dit met verantwoordelijkheid voor de toekomst in te kopen."

Een van de serie producten die ze verhuren is geheel gebaseerd op dit principe: de stoelen van Planq met de naam The Ubu Chair.
 


Robin vervolgt: "Je kunt een stoel maken van verschillende gerecyclede stoffen, maar ook met je eigen kleding. Zo maken zij van oude jeans (blauw), militaire kleding (groen), pakken (donker grijs) en koffiefilters (beige) de rugleuning en zitting van de stoel. Dat doen ze door het textiel (zoals de oude jeans) samen te persen tot hun zelfontwikkelde Rezign Fineer. Het onderstel is gemaakt van oude houtsnippers of hout dat geen functie meer zou hebben.Deze stoel laat zien dat je textielafval kunt omzetten in unieke, duurzame, milieuvriendelijke en vooral hoogwaardige producten, in plaats van het te vernietigen. Bovendien perfect geschikt in horeca, kantoor en restaurant. Ik kwam ze tegen in ons magazijn, omdat ze in groten getale naar een klant gingen. Even snel wat foto’s gemaakt met collega, fotograaf en naamgenoot Robin (Looman), voordat ze werden ingeladen.

Planq is overigens een duurzaam meubelmerk en tevens partner op het gebied van circulair ontwerpen. Met innovatieve materialen, gemaakt van gerecycled textielafval en biobased grondstoffen, maken ze meubels voor een betere toekomst. Mooie circulaire gedachte, die zij in de praktijk brengen met The Ubu Chair als levend bewijs én te huren bij ons. Gaaf en dat geeft een fijn gevoel", besluit Robin.

Meer informatie:
Alvero
www.alvero.nl

Publicatiedatum: