Meerdere Duitse media melden dat Hülsta Group een insolventieprocedure in eigen beheer is gestart de Hülsta-Werke Hüls GmbH & Co. KG en DIHUG GmbH. Het faillissement voor beide bedrijven is aangevraagd vanwege "bijzondere marktomstandigheden", zo meldt de onderneming die in financiële moeilijkheden verkeert. Voor 580 medewerkers staat hun baan op het spel.

Als beherend vennoot benadrukt de directeur van Hülsta, Thomas Knecht, aan nieuwsplatform Mobelmarkt dat de bedrijven en het merk Hülsta wel op de markt blijven: "We zijn volledig in staat om onze innovaties te leveren en zullen ook volledig lanceren, waarmee we zeer hoge plaatsingscijfers hebben kunnen behalen bij de in-house tentoonstelling." 

In een statement van het bedrijf valt te lezen dat Hülsta AG & Co. KG werkt aan de positionering en efficiëntie van haar bijna 50 bedrijven. Bij deze bedrijven werken bijna 600 medewerkers. Ze worden dus getroffen door het faillissement, maar zullen voorlopig hun baan niet verliezen. De operationele activiteiten zullen in eerste instantie ongewijzigd worden voortgezet. Vanwege de aanhoudende marktuitdagingen ligt de belangrijkste focus op verdere concentratie en bundeling van afzonderlijke gebieden. 

Hülsta werd ruim 75 jaar geleden opgericht door Alois Hüls, in een timmerwerkplaats te Stadtlohn, Westfalen. Zijn zoon, Karl Hüls, nam het bedrijf in 1960 over en maakte er, naar eigen zeggen, het bekendste merk van Duitse meubelfabrikanten van. 

In ons land beschikt Interieur Paauwe over het grootste Hülsta Design Center van Nederland.

Lees hier het complete artikel.