Blum verwerft meerderheidsbelang in SIE

De beslagfabrikant Blum gaat een strategisch partnerschap aan met System Industrie Electronic GmbH (SIE) in Lustenau, Vorarlberg en heeft een belang van 75,1% in het bedrijf. Zoals het scharnierenbedrijf meldt, resulteert dit in spannende synergieën op het gebied van mechatronica en digitalisering voor producten voor geëlektrificeerde en digitaal uitgeruste meubelen.

In 2021 realiseerde de system integrator met 125 medewerkers op drie locaties een jaaromzet van 24,8 miljoen euro. Blum-directeur Martin Blum legt uit: “SIE houdt zich bezig met de interactie van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en informatietechnologie. Bij Blum ontwikkelen we productinnovaties voor geëlektrificeerde en intelligente meubels. Samen kunnen we de competenties op het gebied van SIE en in onze mechatronische en slimme ontwikkelingsprojecten verder uitbouwen.” Volgens Blum resulteert de nauwe samenwerking ook in nieuwe synergieën bij de inkoop van elektronische componenten en het flexibel gebruik van middelen in onderzoek en ontwikkeling.

Slimme meubels - toepassingen voor de meubels van de toekomst
Blum vertrouwt al lang op het potentieel van slimme meubels en begon al vroeg met het ontwikkelen van mechatronische producten voor de "meubels van de toekomst". Zo biedt de beslagfabrikant sinds 2006 de elektrische bewegingsondersteuning "Servo-Drive" voor kleppen en uittrekelementen aan. De nieuwste productoplossing "Amperos" heeft tot doel in de toekomst meubels te upgraden met licht, oplaadmogelijkheden voor smartphones en huishoudelijke apparaten of andere elektronische toepassingen - deze werd gepresenteerd op interzum in 2021. "In tegenstelling tot Blum's core business van mechanische systemen, is de innovatieve discipline van mechatronica zeer snel en dynamisch. De medewerkers van SIE gaan intensief met deze technologie om, dus hun knowhow is voor ons bijzonder waardevol", zegt Martin Blum. Met de overname van de aandelen bundelt Blum de eigen competenties op het gebied van mechatronica met die van de in Lustenau gevestigde specialist voor embedded systemen. SIE blijft als zelfstandige onderneming met 125 medewerkers voortbestaan ​​en blijft de vestigingen in Vorarlberg en de twee Zuid-Duitse vestigingen exploiteren.

Bron: Moebelmarkt.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.