Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hollands Realisme van Katinka Krijgsman

‘Dagelijkse kost met gouden rand’

Op grote borden schildert de Egmondse Katinka Krijgsman haar thema’s in een nostalgisch Delftsblauwe sfeer met een moderne knipoog. De dagelijkse werkelijkeid met een ondeugende flirt. Elk drie-dimensionaal bord is uniek. Ze zijn stuk voor stuk handgemaakt en met olieverf beschilderd tot een puur Hollands tafereel in poëtisch realistische stijl. Ook laat zij met olieverf en een rand van bladgoud, een heerlijk gebakken ei op het bord verschijnen, zolang het onderwerp maar glibberig, glimmend en ongrijpbaar is, zoals vissen, waar zij al een leven lang door gefascineerd is.

Speciaal voor de kunsttas die elk jaar tijdens de Kunst10daagse uitgegeven wordt door de Bergense ondernemers, heeft Katinka Krijgsman een Delftsblauw bord geschilderd met de Ruïnekerk als centraal onderwerp. Ze heeft zich laten inspireren door de tekst van de bekende schrijfster Annejet van der Zijl, die te lezen is op de andere kant van de kunsttas.

De kunst van Katinka Krijgsman is tijdens de Kunst10daagse Bergen van 21 t/m 30 oktober 2022 te zien op de volgende twee locaties: café d’Alderliefste, Karel de Grotelaan 1A Bergen N-H en restaurant Zilt, C.F. Zeiler Boulevard 12 Bergen aan Zee (samen met Ron Moret en Inge Deen). 

Meer informatie:
Katinka
www.katinka.nl 

Publicatiedatum: