Sinds mei dit jaar is het MONDiLAB, samen met ontwerpers, kunstenaars en architecten, aan het experimenteren met textiel en andere materialen. Hieruit zijn prachtige creaties ontstaan, kunstwerken die met veel enthousiasme zijn ontvangen door de vakhandel. Met deelname aan de vt wonen&design beurs wil het MONDiLAB deze werken aan het grote publiek laten zien. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

In het MONDiLAB kan worden geëxperimenteerd met textieldruk op vele soorten luxe textiel, waaronder zuiver wol. Kamerbreed tapijtdruk, prachtige meubel- en modestoffen behoren ook tot de mogelijkheden. Naast textiel weven (gobelin en jaquard) en borduren, ook op grote formaten, beheerst het LAB nog vele andere disciplines. Het MONDiLAB is een stichting, NON-profit organisatie, die zijn deuren opent voor designers en architecten. Een professionele omgeving waar samen sparrend innovatieve en artistieke oplossingen tot stand komen.

Unieke collectie
Het doel van MONDiLAB is om samen met designers collecties te bedenken en te ontwikkelen, die later wereldwijd kunnen worden vermarkt. De focus ligt op handmatige en industriële technieken zoals (3D-)weven, borduren en lasersnijden. Circulaire productie – door bijvoorbeeld gebruik te maken van recyclebare garens, biologisch afbreekbare inkten en inlijstingen van gerecyclede PET flessen- wordt hierbij steeds belangrijker. Het MONDiLAB zoekt haar producenten in Nederland en Europa om de uiteindelijke collectie te produceren.

Vt wonen&design beurs
Kom tijdens de vt wonen&design beurs de prachtige werken bekijken en voelen. De oogstrelende creaties prikkelen meer zintuigen. Heb je altijd al gedroomd van een eigen collectie? Maak dan kennis met het MONDiLAB en deel jouw creatieve ideeën en maak samen met ons team deze dromen waar.

De vt wonen&design beurs is van 4 t/m 9 oktober 2022 in de EXPO Greater Amsterdam!

Meer informatie:
MONDiLAB
www.mondilab.com