Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Designstudio brengt mollige meubelcollectie uit, geïnspireerd door retro jaren 90 design

De Britse studio Holloway Li heeft samen met meubelproducent Uma Objects gewerkt aan T4, een modulaire collectie mollige stoelen die doen denken aan ontwerpen uit de populaire cultuur van de jaren negentig. De collectie is gelanceerd tijdens het London Design Festival.

De eerste meubelcollectie van de studio bestaat uit een poot- en armloze kuipstoel van glasvezel en gekleurde bekleding.

De bolvormige vorm werd gekozen vanwege de associatie met de ronde meubelontwerpen die in de jaren negentig populair waren, zoals opblaasbare stoelen en de kenmerkende stoel die werd gebruikt op de set van de Britse reality-tv-serie Big Brother.

De ontwerpers kozen ervoor om de collectie T4 te noemen na de eerdere stukken T1, T2 en T3, die ze maakten voor particuliere interieurprojecten, waaronder het Bermonds Locke Hotel.

Toevallig werd de naam gebruikt voor de cult-weekendshow T4 van de Britse zender Channel 4, die synoniem werd met de jeugdige geest van de jaren '90.

De mollige stoelen, die elk 30 kilo wegen, zijn verkrijgbaar in vier kleuren: Melon Yellow, Blush Pink, Overground Orange en Cream Soda. Gebruikers kunnen echter ook andere kleuren bestellen die Uma Objects kan produceren in haar fabriek in Izmir, Turkije.

Na Li, medeoprichter van Holloway Li en jurylid voor de Dezeen Awards 2022, zei dat de combinatie van hedendaagse kleuren en de retrovorm van de stoel resulteert in een "retro-futuristisch" ontwerp dat nostalgie oproept.

Dankzij de modulariteit van T4 kunnen meerdere stoelen worden gegroepeerd tot langere banken of loungestoelen. Holloway gelooft dat het meubilair zowel in commerciële als in residentiële ruimtes kan worden gebruikt.

T4 is niet het enige gezwollen meubelstuk dat onlangs is geproduceerd. Dezeen-columniste en interieurtrendspecialist Michelle Ogundehin stelde dat opgeblazen rondingen, mollige bekleding en dikke poten populair zouden worden nu meubelontwerpers minimalistische, magere stukken inruilden voor dikkere vormen.

Ontwerper Lara Bohinc heeft een collectie gebogen meubels gecreëerd die de vrouwelijke vorm wil vieren, terwijl het Oekraïense designmerk Faina zich voor Domna, een gezwollen fauteuil, baseerde op oude afbeeldingen van oude godinnenbeelden. 

Bron: Dezeen.com

Publicatiedatum: