De schilderijen van Vincent Van Gogh, een van de beroemdste Nederlandse schilder ter wereld, zijn de protagonisten van de nieuwe collectie handgedecoreerde majolica tegels van Ceramica Francesco De Maio. Het merk heeft de originele licentie verkregen voor de productie, promotie en commercialisering van de beroemdste en meest herkenbare schilderijen ter wereld.Eeuwige meesterwerken
Amandelbloesem, Zonnebloemen, Bloeiende pruimenboomgaard, Kleine fles met pioenen en blauwe riddersporen, Irissen, Zelfportret met strohoed zijn slechts enkele van de werken van Vincent Van Gogh, die door Ceramica Francesco De Maio, samen met het Van Gogh Museum, zijn geselecteerd om een nieuwe collectie van volledig met de hand gedecoreerd keramiek te creëren, gewijd aan de natuur als een hoofdrolspeler.

Het vieren van Vincent van Gogh door de gedeelde liefde voor de schilderkunst en de passie voor de kleuren en de schoonheid van de natuur. Drie jaar intensief samenwerken met het Van Gogh Museum is besteed aan het delen van creativiteit, inspiratie en stilistische keuzes.

Dit alles resulteerde in de creatie van de eerste prototypes. Een werk van de laboranten, de grafische ontwerpers en de meester decorateurs van het bedrijf Francesco De Maio, die er hun hart en ziel in hebben gelegd en met dezelfde volharding hebben gewerkt aan het bepalen van de glazuren, kleuren en decoraties om ervoor te zorgen dat de doeken van de schilderijen werden omgezet in ware kunstwerken van gedecoreerd keramiek.

Vincent van Gogh (1853-1890) is een van de beroemdste Nederlandse schilders aller tijden. Als kunstenaar had hij een korte carrière: slechts 10 jaar, van 1880 tot zijn dood in 1890. Door zijn grote passie heeft Van Gogh in die tien jaar een indrukwekkend oeuvre geproduceerd. Met een collectie van meer dan 200 schilderijen, bijna 500 tekeningen en meer dan 700 brieven brengt het Van Gogh Museum in Amsterdam de grootste verzameling werken van Vincent van Gogh ter wereld bijeen. Als schilder was hij grotendeels autodidact. Met behulp van leerboeken, enkele lessen aan de kunstacademies van Brussel en Antwerpen, voortdurende bezoeken aan musea en adviezen van bevriende kunstenaars leerde hij zichzelf het vak en ontwikkelde hij zijn eigen, zeer kenmerkende schilderstijl, bestaande uit expressieve penseelstreken en levendige kleuren. Zijn stijl heeft sindsdien vele volgende generaties kunstenaars geïnspireerd en beïnvloed.

Bron: archiproducts.com