Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond.

'Winkels komen makkelijk weg met nep-aanbiedingen'

Volgens Sandra Molenaar, algemeen directeur van de Consumentenbond, komen winkels makkelijk weg met nep-aanbiedingen. 'Van €999 voor €849' schreeuwt Leen Bakker over zijn grijze hoekbank Aberdeen. Maar op 5 juni bood Leen dezelfde bank aan voor €649, en op 8 juli zelfs voor €575', schrijft ze in een column in De Telegraaf.


Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond.

Volgens Molenaar hanteert toezichthouder ACM (Autoriteit Consument & Markt) een richtlijn die zegt dat bij een ’van/voor’-prijs het product in kwestie in de afgelopen drie maanden daadwerkelijk voor die ’van’-prijs verkocht moet zijn. Maar die richtlijn is simpel te omzeilen, bijvoorbeeld door het product één keer voor die hogere prijs te verkopen.

Daarom worden binnenkort nieuwe Europese regels van kracht die moeten voorkómen dat bedrijven kort vóór een aanbieding even een hogere prijs vragen", meldde ze afgelopen vrijdag.

Publicatiedatum: