Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Vooral verkoop van grote items verloopt moeizaam"

Online interieurretailer in de verkoop, honderden banen staan op de helling

Online interieurretailer Made.com schrapt banen en zet zichzelf in de verkoop. De bedrijfsresultaten vallen tegen, waardoor het bedrijf een nieuwe eigenaar zoekt. Dat meldt RetailDetail.nl, een portaalsite voor retailers en leveranciers in de sector van retail communicatie.

Volgens het nieuwsplatform heeft Made.com het moeilijk. "In juli kondigde de Britse meubelverkoper al aan dat het dit jaar verliezen zou lijden door de stijgende kosten en problemen in de toeleveringsketen, maar nu trekt de retailer zijn prognose voor het hele jaar in. Vooral de verkoop van grote items verloopt moeizaam, nu consumenten de vinger op de knip houden en de steeds verder stijgende kosten aan de marges vreten. Het bedrijf zegt ook kortingen te moeten geven om van zijn voorraden af te geraken", meldt RetailDetail.

In de komende weken gaat het Britse bedrijf medewerkers ontslaan. Hoewel het meubelmerk zelf nog geen aantallen noemt, heeft de Financial Times het over 35% van het volledige personeelsbestand. Made.com heeft op dit moment een 700-tal mensen in dienst, hetgeen op meer dan 200 ontslagen zou neerkomen.

Publicatiedatum: