Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Algemeen directeur Jan Meerman van INretail:

"We merken dat consumenten terughoudender worden sinds de laatste vier weken"

Nederlanders kopen minder woonartikelen als vazen, potten en meubels nu de energie- en voedselprijzen verder stijgen. "We merken dat consumenten terughoudender worden sinds de laatste vier weken", zegt algemeen directeur Jan Meerman van INretail in gesprek met NU.nl."Het eerste half jaar is heel positief verlopen voor veel ondernemers, er is zelfs boven verwachting verkocht. Maar we zien dat het aantal klanten vooral de laatste tijd terugloopt. In de sport-, mode- en schoenenbranche gaat het om een afname van tussen de 5 en 10 procent", vertelt Meerman.

Volgens de algemeen directeur van INretail heeft dat onder meer te maken met het dalende consumentenvertrouwen. Het consumentenvertrouwen in ons land is deze maand naar een dieptepunt gezakt, zo maakte statistiekbureau CBS afgelopen week bekend. We waren nooit eerder zo somber als in september en maken ons vooral zorgen over de eigen financiƫle situatie.

Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: