Tijdens de Küchenmeille presenteerde STEEL - Benelux B.V. haar noviteiten. Deze waren te zien in de stand in de Architekturwerkstatt te Löhne. 

Als eerste toonde STEEL de nieuwe GEA outdoor collection. "Het is de essentie van Italiaans design en herkenbaar aan het hoge afwerkingsniveau, functionaliteit en prestaties", laat algemeen directeur Christian Borsboom weten.

Volgens de fabrikant is de gloednieuwe GEA outdoor collection "een perfect integratie van koken buiten en speelt zo de hoofdpersonage in het buitenleven." 

De GEA outdoor collection, kan gecombineerd worden met de Swing barbecue top, werkbladen, inbouw gasbranders en spoelbakken. 
Qua maatvoering, is er een breed programma beschikbaar. Zo zijn de modules verkrijgbaar in 40, 60 en 80cm breed beschikbaar en iedere module in hoogtes van 45, 60 en 90cm leverbaar. Drie verschillende werkbladen; massief roestvrijstaal en vol kern HPL in de uitvoering black eiken of leisteen. Passend bij iedere stijl en behoefte.

Eyecatcher
De absolute publiekstrekker op de stand van STEEL was de Mistral: drie revolutionaire producten in één toestel. "Wie kiest voor de hoogste kwaliteit en de laatste trend in culinaire techniek, kiest voor de 3-in-1 STEEL Mistral: het eerste fornuis ter wereld waarin een high-end oven, een revolutionaire inductiekookplaat en krachtige kookveldafzuiging worden geïntegreerd", melden de Italianen.

"Wil je eindelijk eens worden verlost van die lompe afzuigkap? Geen probleem met de centraal geplaatste kookveldafzuiging van de STEEL Mistral. Met stille borstelloze high-performance motor, vier standen, een afzuigcapaciteit van maximaal 700m3/per uur en een maximaal geluidsniveau van slechts 63dB. Hiermee worden kookluchten gegarandeerd effectief en geruisloos afgezogen."

"Twee van één! De kookplaat met STEEL FLEXzone inductietechniek wordt bediend met robuuste, massief stalen knoppen aan de voorzijde van het fornuis. Dat betekent: optimaal gemak, veilig koken en - niet onbelangrijk - meer ruimte op het inductiekookveld."

"Drie van één! De multifunctionele heteluchtoven van de STEEL Mistral heeft een netto capaciteit van 91 liter en is uitgerust met de nieuwe en gepatenteerde INNVENT-ventilatietechniek. Hierbij draaien twee ventilatoren in tegenovergestelde richting, wat zorgt voor een perfecte heteluchtverdeling over het gehele oppervlak en op alle niveaus. De oven heeft een maximaal temperatuurbereik van 315°C en is electronisch instelbaar en weergeeft indien gewenst de kerntemperatuur van het gerecht."

"Het full color TFT scherm is eveneens te bedienen met de stoere bedieningsknoppen. De soft-close deurscharnieren zorgen voor een geruisloze deursluiting.
De Mistral is standaard voorzien van koolstoffilters, geschikt voor plasma techniek en luchtafvoer rechtstreeks naar buiten. Verkrijgbaar in geheel RVS, antracite/RVS en in de uitvoering All Black."


Vernieuwde STEEL Genesi serie
Verder werd met trots de compleet vernieuwde STEEL Genesi serie gepresenteerd. "Enkele unieke noviteiten zijn:
- Schuin naar achteren gekanteld front, waardoor deze makkelijker is af te lezen en waarmee de massief stalen bedieningsknoppen op de meest ergonomische manier te bedienen zijn.
- Electronische aansturing, middels een full color TFT scherm inclusief 55 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s
- Soft-close scharnieren
- Innvent heteluchttechniek, voorzien van twee tegengestelde ventilators, voor een optimale hetelucht verdeling op alle bakniveaus (voor de 90 en 120cm uitvoeringen)
- Temperatuur bereik van 28°C tot en met 315°C
- Geïntegreerde kernthermometer
-  Combi-steam techniek ter ondersteuning van het bakproces en voor het drukloos stomen van groenten
-  Professionele extra zware draadroosters

Met het vernieuwde volledig electronisch aangestuurde TFT bedieningsdisplay, kan alles exact op de graad nauwkeurig worden ingesteld. Dankzij de ECO-modus kun je het energieverbruik (dat eveneens instelbaar is) beperken."

De nieuwe Genesi fornuizen, zijn verkrijgbaar in 70, 90, 100 en 120cm breed.

Meer informatie:
STEEL Benelux B.V.
Kantoor:
Eksterlaan 20
2261 EL LEIDSCHENDAM
070 753 76 41
www.steel-cucine.com    
info@steel-cucine.com 

Showroom (op afspraak):
Dekker Trend Centre
Nijverheidscentrum 2
2761 JP  Zevenhuizen
+31(0)6 15460839