Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Graham & Brown: Alizarin is de kleur van het jaar

'Elk najaar kondigt Graham & Brown, een toonaangevende Britse behang- en verfspecialist, het ontwerp en de kleur van het jaar aan. Als we naar de toekomst kijken en zien dat de wereld zich realiseert welke impact de mens op onze planeet heeft, worden we ons bewust van onze beslissingen en de gevolgen daarvan. Met dat in gedachten heeft de in-house designstudio ervoor gekozen om lang vergeten stukken uit het Graham & Brown-archief leven en kleur te geven, met de nadruk op recycling en verjonging'. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

'Het ontwerp van het jaar 2023 FLORENZIA en de kleur van het jaar 2023 ALIZARIN sluiten aan bij de ‘Flawsome’ trend. Ontwikkeld vanuit het omarmen van verschillen en imperfecties, viert deze trend de unieke kwaliteiten die gevonden worden in onze individualiteit. Dit wordt zichtbaar door upcycling, waarbij oude objecten met hun schoonheid een tweede leven krijgen. Het ontwerp van het jaar is een aanpassing van een historisch ontwerp van Graham & Brown, waardoor kleur en leven wordt gegeven aan een voorheen verloren kunstwerk.

Het ontwerp van het jaar, Florenzia Dusk, heeft een verscheidenheid aan traditionele bloemen die door het kunstwerk lopen. Het oude ontwerp is opnieuw bewerkt met texturen en een losse handgeschilderde afwerking om een meer ontspannen, doorleefde stijl met een unieke twist te creëren. Dit, in combinatie met de levendige kleuren, creëert de herinterpretatie van een traditioneel archiefstuk. De kleuren zijn vriendelijk, waardoor een neutraal design ontstaat dat ook gedurfd en creatief kan zijn. De donkere navy-tinten geven diepte aan het ontwerp, terwijl het gebruik van gouden en roestachtige tinten een speels kleuraccent toevoegt.

Florenzia is verkrijgbaar in drie andere kleurvarianten, naast Dusk is er de levendige Botanico, de diepe Nightshade en de weelderige Terrazzo. Florenzia Botanico is het helderste dessin, getint met levendig blauw, rood en geel.  Florenzia Nightshade is mysterieus en vol diepte, met lila en pruim tinten die door het ontwerp lopen. Florenzia Terrazzo heeft een rijke achtergrond met heldere bloemen die het ontwerp een speels karakter geven.  Florenzia is in alle kleurvarianten verkrijgbaar als behang en als fotobehang op maat. Binnenkort zal ook de stofcollectie zoals beddengoed, kussens en gordijnen in Nederland verkrijgbaar zijn.

Maryanne Cartwright, Head of Design: "Bij het creëren van ons ontwerp van het jaar benadrukken we het belang van het terughalen van het verleden en het recyclen van oude ontwerpen om ervoor te zorgen dat ze blijven voortleven. Florenzia symboliseert het herstel van historische schoonheid en het vieren van nieuw leven en kleur geven aan een kunstwerk dat zorgvuldig is geselecteerd uit onze archieven. De verandering van deze oude stijlmeester naar een modern ontwerp voor behang, fotobehang en stoffering heeft het ontwerpteam geïnspireerd om een aantal unieke kleurcomposities te verkennen. De levendige kleuren hebben dit traditionele archiefstuk geüpcycled en nieuw leven ingeblazen in een vriendelijk en uitnodigend kleurenpalet.

Bij het kiezen van onze kleur van het jaar zijn we verdergegaan met het volgen van de ‘Flawsome’ trend, het herkennen van het verleden en het begrijpen van de relevantie voor de toekomst. Deze diepe tint belichaamt de beste roodbruine en kruidige terracotta tinten en benadrukt de schoonheid die gevonden wordt in natuurlijke aardetinten. In onze studio maken we dit mogelijk door de schoonheid te zien in oude voorwerpen en en ze opnieuw te laten schitteren. Omdat de toekomst vaak onzeker kan zijn, vinden we troost in het terugkijken, het opnieuw bedenken hoe iets uit het verleden een rustgevende aanwezigheid in de toekomst kan bieden." 

ALIZARIN
Als aanvulling op het ontwerp van Florenzia Dusk, kondigt Graham & Brown de kleur van het jaar 2023 aan: Alizarin. Een diepe en stemmige, maar verfrissend warme kastanjebruin tint, de kleur van het jaar 2023 is zorgvuldig samengesteld om een uitnodigende leefruimte te creëren. Alizarin is een liefdevolle en allesomvattende tint, donker genoeg om kleur en diepte in een ruimte te brengen, maar tegelijkertijd is het ook een opbeurende en inspirerende tint die een creatief alternatief biedt voor de grijze en beige tinten. Vernoemd naar het pigment dat afkomstig is van de Rubia-plantensoort die van oudsher over de hele wereld als kleurstof werd gebruikt, voert dit rijke rood ons mee naar oude en exotische landen. Het kan worden gebruikt in kleine ruimtes om een cocooning effect te creëren of in grotere kamers om de ruimte om te toveren in een weelderig verblijf.

Zoals alle Graham & Brown verf is Alizarin verkrijgbaar in matte muurverf, reinigbare matte muurverf, zijdeglans en hoogglanslak. Alizarin is een eco verf: het is op waterbasis, geurloos en heeft een lage VOC, wat resulteert in een milieuvriendelijker product. De verfblikken zijn volledig recyclebaar en er worden geen dierproeven uitgevoerd op de producten van Graham & Brown.

Meer informatie:
Graham & Brown
www.grahambrown.com

Publicatiedatum: