Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biplab Sarkar, CEO Vectorworks:

“Voor 2023 leggen we de focus op het optimaliseren van onze software"

Het is zover: de Engelstalige 2023-versie van CAD- en BIM-software Vectorworks is wereldwijd beschikbaar. De Nederlands-, Frans- en Poolstalige versies van officiële distributeur Design Express - met gereedschappen aangepast aan de lokale standaarden en behoeften - volgen op dinsdag 25 oktober 2022.

“Voor Vectorworks 2023 leggen we de focus op het optimaliseren van onze software. We zijn voluit gegaan voor efficiëntieverbeteringen ten dienste van ontwerpers, zodat zij op hun beurt voluit kunnen gaan voor creatieve ontwerpen”, aldus Vectorworks CEO Biplab Sarkar.Met een uitgebreid pakket nieuwe tools en tal van functieverbeteringen kunnen Vectorworks-gebruikers de volgende belangrijke updates verwachten in Vectorworks 2023:

BIM
Vectorworks 2023 brengt updates voor BIM-workflows. Zo maakt het nieuwe gereedschap Grafische Legende het tijdrovende en foutgevoelige proces van handmatige  legendes volledig overbodig. Het gereedschap coördineert de gebruikte bronnen automatisch en is grafisch makkelijk aan te passen en bewerken.

Voortbouwend op de datagerichte focus van vorig jaar, maakt Vectorworks 2023 nog beter gebruik van gegevens en hulpmiddelen dmv krachtige toevoegingen voor datarapportering.

BIM voor Landschap
Vectorworks Landschap 2023 introduceert grote verbeteringen voor het modelleren van terreinen, waardoor er minder tijd nodig is voor nivelleringsplannen en terreinmodellering, makkelijker rekening gehouden wordt met afwateringseisen voor complexe terreinen en een betere controle is over de contour van verhardingen.

Vlottere GIS-workflow: samenwerken aan bestanden wordt nog eenvoudiger met de GIS- en georeferenties van Vectorworks. GIS-instellingen van referentiedocumenten worden voortaan automatisch aangepast aan die van het hoofddocument en het is mogelijk om voorkeursmethodes voor het noteren van coördinaten op te slaan.

Door de samenwerking met Laubwerk biedt Vectorworks 2023 ook toegang tot de nieuwe, uitgebreide 3D-plantenbibliotheek met daarin een breed gamma aan opties zoals detailniveaus, seizoensveranderingen en groottes. De integratie van de Laubwerk Plant-bibliotheek in projecten leidt zo tot mooiere visualisaties.

Interoperabiliteit
Vectorworks 2023 komt met een verbeterde samenwerking met Revit-bestanden. De Revit bestandsstructuur wordt beter behouden. Vectorworks-gebruikers zullen een betere, snellere en meer nauwkeurige BIM-samenwerking ervaren bij het gebruik van BIM Collaboration Format (BCF)-bestanden. De BCF Manager is nu een palet dat synchroniseert met Cloud-gebaseerde samenwerkingstools zoals BIMCollab®, Bimsync®, en meer.

Gebruikerservaring
Met het nieuwe startscherm is het eenvoudiger dan ooit om hulp te krijgen. Je vindt er in één oogopslag alle informatie over nieuwigheden, opleidingen en gratis online trainingen.

Met het nieuwe gereedschap Rand op Afstand vergroot of verklein je elke contour nu ook op gekromde vlakken, én het omvat de automatische Push/Pull modus. Zo krijg je meer flexibiliteit om je unieke 3D solid-objecten te modelleren.

Daarnaast zijn er nieuwe opties voor Shaded Rendering (voorheen OpenGL). De tool ondersteunt vanaf nu ook omgevingsverlichting, gloed, reflecties en een onbeperkt aantal verlichtingsobjecten. Dit biedt ontwerpers een krachtige en realistische rendermodus om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en kwalitatieve visualisaties te garanderen.

Dave Donley, directeur producttechnologie van Vectorworks, Inc: "Werken in 3D is nog nooit zo geweldig geweest. Nu zie je het model in high-fidelity context met belichting en materialen, allemaal in real time. Wijzigingen in geometrie, materialen en belichting zijn direct zichtbaar en de hoogwaardige rendering stelt je in staat om echt te begrijpen hoe jouw ontwerp eruit ziet. Als je eenmaal nieuwe Shaded Rendermethode geprobeerd hebt, wil je nooit meer terug."

Meer informatie:
Vectorworks
www.vectorworks.net

Publicatiedatum: