Evenementenhal Gorinchem is weer leeg, alle stands die op InCoDa stonden zijn verdwenen. Wat rest is niet alleen de fotoreportage die Wonen360 maakte, maar vooral ook mooie herinneringen aan een vakbeurs die voor heel veel exposanten als (zeer) geslaagd de boeken ingaat. 


Bekijk hier de gehele fotoreportage.

Van zondag 11 t/m dinsdag 13 september vond Interieur Collectie Dagen plaats. Een grote meerderheid van de standhouders was goed gestemd over de opkomst. "Ik zie een heel ander publiek dan pak 'm beet vijf jaar geleden", zegt salesmanager Arie Rikkink van Tété Total-Flooring. "Veel meer jongeren! Dat maakt InCoDa fris en fruitig. Je merkt dat iedereen open staat voor nieuwe dingen.
Ik vergeet de gesproken woorden die een collega uit de vloerenbranche sprak nooit meer. Hij zei een hele tijd geleden dat de vloerenmarkt niet 'sexy' is, maar dat is de laatste jaren compleet veranderd. Onze branche is terdege 'sexy'! Als je kijkt hoeveel nieuwe vloeren en noviteiten er op de markt komen, man, man, man... Ik ben er in elk geval heel happy mee. We lopen deze dagen het vuur uit onze sloffen, zo druk hebben we het. Het gaat fantastico", jubelde Arie afgelopen dinsdagmiddag, op de laatste beursdag.

Sfeer en beleving
Opvallend, aldus de redactie van Wonen360, zijn de stands die met steeds meer zorg en aandacht gebouwd worden. Net als in winkels draait het ook op InCoDa om sfeer en beleving. Daardoor worden de nieuwste collecties goed 'in the picture' gezet. Er wordt heel creatief nagedacht hoe de producten het beste gepresenteerd kunnen worden voor het oog van het professionele publiek.
Ook duurzaamheid is niet meer weg te denken in nieuwe collecties en dus veelvuldig terug te vinden bij nieuwe designs. Al met al viel er veel te ontdekken tijdens InCoDa, waar niet alleen 110 bedrijven en meer dan 200 merken hun nieuwste collecties en innovaties presenteerden, maar ook voor het eerst een interieurfestival plaats vond. Een combinatie van inspirerende presentaties, masterclasses, het tonen van nieuwe producten en festival hapjes. Het vond allemaal plaats op de bovenverdieping van de Evenementenhal: Next Level.

Doorontwikkelingen
Zoals door Arie Rikkink uitgesproken viel het ook onze redactie op dat er veel jonge bezoekers op de beurs waren, de nieuwe generatie in de project- en woninginrichtersbranche. De eerlijkheid gebiedt verder te zeggen dat er niet heel veel noviteiten te zien waren, maar wel vele doorontwikkelingen van bestaande collecties.
Gesteld kan worden dat de beurs druk werd bezocht, met name op maandag en dinsdag liep het goed door. Zondag was een rustigere dag, vooral halverwege de middag, dat was volgens velen te wijten aan de Formule1 die blijkbaar 'niemand' wilde missen...

Bekijk hier de noviteiten en exposanten van de Interieur Collectie Dagen 2022.