Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Budde verkent de ruwe materialiteit van betondoek

Rug'n Roll krukken gedrapeerd in betonnen canvas omarmen organische vormen + texturen

Johannes Budde, tentoongesteld in Alcova tijdens de Milan Design Week 2022, introduceert zijn nieuwe collectie krukjes, Rug'n Roll, met zijn verkenning van een industrieel betonnen composiet, Concrete Canvas®. De zacht ogende draperie van Rug'n Roll verlegt de grenzen van innovatieve materialen en illustreert het fysieke en esthetische potentieel van het materiaal, dat een fascinerende symbiose vormt met de feitelijke mechanische sterkte van beton.

Als uniek kenmerk voor meubels is Rug'n Roll waterdicht en brandwerend. Het kan perfect dienen als binnen- en buitenmeubilair met een buitengewone levensduur. Bovendien omarmt BUDDE de unieke textieleigenschappen van Concrete Canvas® om het installatieproces met een factor tien te versnellen en de aard van het materiaal te testen zonder verwachte resultaten.

"In zijn oorspronkelijke staat is het in wezen Concrete on a Roll™ dat zeer flexibel is en elke vorm kan aannemen", merkt Johannes Budde van BUDDE op. Na verschillende pogingen om het materiaal te buigen, was de meest veelbelovende techniek om het doek met de hand te rollen. Het resultaat was dat het materiaal op natuurlijke wijze een organische vorm kreeg door de eigenschappen die doen denken aan flexibele tapijten, wat de naam van het project RUG'N ROLL beïnvloedde.

Om de uiteindelijke vorm van de kruk te stollen, wordt het doek besproeid waardoor het beton later binnen 24 uur in de stof uithardt. Het wordt dan zeer duurzaam en stabiel. Levendige kleuren en afwerking worden in een laatste stap aangebracht waardoor een gladde weefseltextuur ontstaat, die de krukjes karakter geeft en de waarde van Beton Canvas® verhoogt.

Bron: designboom.com

Publicatiedatum: