Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Primeur: Duurzaam Wonen Awards tijdens vt wonen&design beurs

Tijdens de vt wonen&design beurs worden dit jaar voor het eerst de Duurzaam Wonen Awards georganiseerd. In het leven geroepen door The Substitute die eveneens de duurzame woonroute op de beurs verzorgt. De Awards geven podium aan duurzame woonoplossingen.

Per jaar gooien we in Nederland 247 miljoen kilo meubels weg. Hiervan wordt nog geen 10% recyclet. De ‘verborgen impact’, de niet zichtbare impact tijdens het maken en vervoeren van onze meubels is nog vele malen groter. Naast CO2 uitstoot spelen er meer problemen. Natuurvernietiging door (illegale) houtkap, gebruik van pesticiden bij gewassen als katoen en giftige stoffen als formaldehyde in kasten en keukens om er maar een paar te noemen. Naast de milieuproblemen zijn ook de arbeidsomstandigheden soms schrijnend, maar uit ons zichtveld omdat de productie voor het grootste deel in landen ver weg plaatsvindt. Reden voor The Substitute om in samenwerking met de vt wonen&design beurs meer aandacht te vragen voor duurzaamheid. 

“Wij zijn heel blij met de kennis en het netwerk van Marieke en Machteld van The Substitute. Duurzaamheid is geen gemakkelijk onderwerp en het begrip alleen al zorgt voor veel gespreksstof. Toch is het heel belangrijk om volop met duurzaam(er) wonen aan de slag te gaan. We hebben tenslotte maar één aarde en onze branche kan nog veel stappen zetten op dit gebied.” - Ingrid van Schooten, manager van de vt wonen&design beurs. 

“Het is onze missie om de duurzaamheidstransitie in de meubelbranche te versnellen. Dat we hier nu aandacht voor te krijgen van het grootste woonbeurs van Nederland is fantastisch! Op de vt wonen&design beurs komen zoveel mensen, als we hier een deel van kunnen inspireren schiet het tenminste een beetje op!”  - Marieke Kamphuis, van The Substitute.

Aandacht voor duurzaamheid
''Gelukkig zijn er inmiddels veel goede voorbeelden van duurzaam geproduceerde meubelstukken en is er steeds meer aandacht voor natuurlijke producten. Ook voor muren geldt dat consumenten zich steeds vaker afvragen welke verf naast mooi, ook gezond voor je is. Veel deelnemende woonbedrijven aan het event hebben de eerste of verder gevorderde stappen gemaakt naar mooie en verantwoord geproduceerde woonproducten.''

Om meer aandacht te vragen voor alle klimaatvriendelijke woonoplossingen die er zijn, hebben de vt wonen&design beurs en The Substitute de handen ineen geslagen. Naast de Awards is er een duurzame route te volgen op de beurs, zijn er lezingen over het mooi en duurzaam inrichten van je huis en kun je duurzaam stylingadvies inwinnen op het Adviesplein.

Duurzaam Wonen Awards
De inzending voor de Duurzaam Wonen Award is in volle gang. De jury zal zich op 27 september buigen over de inzendingen. Zij kiezen de nominaties en de winnaars van de juryprijs in 2 categorieën. Daarnaast is er nog een publieksprijs waar alle bezoekers van de beurs aan meestemmen.

De feestelijke uitreiking is op 7 oktober tijdens de Friends & Family night. De winnaars kunnen rekenen op behoorlijk wat media aandacht.

Over vt wonen&design beurs
De vt wonen&design beurs vindt plaats van 4 tot en met 9 oktober in de Expo Greater Amsterdam, in Vijfhuizen. Bijna 200 bekende en nieuwe woonbedrijven presenteren met trots hun nieuwste wooncollecties aan het Nederlandse publiek. 

Meer informatie:
vt wonen&design beurs
www.vtwonenendesignbeurs.nl

Publicatiedatum: