Internationaal slaapexpert ondertekent manifest om heel Nederland beter te laten slapen

Met als doel om Nederland te helpen aan een betere nachtrust, lanceert Beter Bed een manifest voor beter slapen. Een gebrek aan slaap kan gevolgen hebben voor je lijf, hersenen en levensverwachting. Matthew Walker - Internationaal bekende slaapwetenschapper, auteur van ‘Why We Sleep’ en TEDx-spreker met meer dan 16 miljoen views - onderkent het probleem en steunt het manifest met zijn eerste handtekening. Nederland wakker schudden
Goed slapen maakt je gelukkiger, productiever en gezonder. Eén op de vijf Nederlanders kampt met een vorm van slaapgebrek. We kunnen gerust spreken van een maatschappelijk probleem. Het is tijd dat heel Nederland wakker wordt geschud en het belang van beter slapen inziet, want op dit moment is er nog te weinig aandacht voor de preventie van slaapproblemen. 

Lancering manifest
Om het belang van beter slapen te benadrukken, heeft Beter Bed een manifest gepubliceerd. De slaapspecialist roept heel slapend Nederland op om hen te steunen in de missie om het belang van een betere slaap op de kaart te zetten. Het doel is om beter slaapgedrag te stimuleren en meer informatie te bieden om dit maatschappelijke probleem aan te pakken. 

Zo heeft Beter Bed gerenommeerd slaapwetenschapper Matthew Walker naar Nederland gehaald om pers en Nederlanders via een livestream bij te praten over de impact van dit probleem. Bekijk de talk hier. “Als 50 tot 60% van alle mensen meer gaat slapen, scheelt dat miljoenen euro’s in uitgaven aan de gezondheidszorg”, aldus Walker die het manifest steunt met zijn handtekening. 

Beter Bed gelooft en belooft dat iedereen beter kan slapen en gaat er de komende tijd alles aan doen om die belofte waar te maken door zich in te zetten voor het vergroten van het bewustzijn van het belang van slaap. Via eigen platformen, maar juist ook via ambassadeurs en zijn netwerk aan specialisten en wetenschappers.

John Kruijssen, CEO Beter Bed: “We zien dat een selecte, maar groeiende groep Nederlanders zich steeds bewuster is van het van belang van beter slapen, ook in de media is hier steeds meer aandacht voor. Desondanks liegen de cijfers er niet om en is er nog een wereld te winnen. We roepen dan ook iedereen op om ons te steunen in de missie om het belang van een betere slaap op de kaart te zetten. Zo kunnen we samen het maatschappelijke probleem omzetten in een maatschappelijke kans: beter slapen en daardoor beter leven.”

Meer informatie:
Beter Bed
www.beterbed.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven