Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cassina presenteert nieuwe samenwerking met architect voor sofasysteem

Cassina laat een nieuw perspectief zien op de London Design Festival: een concept, een filosofie, een geïnformeerd en futuristisch idee dat bestaat uit een eclectische collectie. Hierin komen de meest innovatieve producten en moderne iconen samen om een ​​authentieke, gastvrije omgeving te creëren voor alle delen van het huis, van de woon- en eetkamers tot de buitenlucht, in dialoog volgens een unieke ontwerpcode gebaseerd op uitmuntendheid.



Samenwerkingen
Dankzij de sterke neiging tot onderzoek en innovatie presenteert Cassina dit jaar een nieuwe samenwerking met de architect Antonio Citterio voor een sofasysteem dat zich onderscheidt door een elegant en tijdloos design. De complete collectie omvat ook nieuwe producten van Michael Anastassiades, Rodolfo Dordoni, Mikal Harrsen en Patricia Urquiola, evenals het debuut van de Nederlandse ontwerper Linde Freya Tangelder, dankzij Patronage: de eerste fase van een project dat is gelanceerd om jong internationaal talent te cultiveren, cultuur te ondersteunen en creatieve ideeën te ontwikkelen. Een nieuwe pijler: Cassina Details De holistische benadering van het bedrijf is verder versterkt met de introductie van Cassina Details, een complete collectie accessoires en complementaire stukken die frisse nieuwe producten samenbrengt met bestaande in acht categorieën ‒ Servies, Objecten, Vazen, Textiel, Lampen, spiegels, vloerkleden en grote accessoires ‒ die het eclecticisme en de veelzijdigheid belichamen waar Cassina bekend om staat.

De nieuwe 2022-stukken zijn ontworpen door gerenommeerde kunstenaars en architecten, waaronder het creatieve duo Formafantasma, Bodil Kjær, Charlotte Perriand en Gaetano Pesce, ook door middel van samenwerkingsverbanden met Italiaanse excellenties zoals Ginori 1735 en cc-tapis. Op deze manier, zelfs het accessoire wordt essentieel bij het decoreren en creëren van een ruimte: een object dat een eigen leven gaat leiden maar een nieuwe betekenis krijgt in de uniciteit van het landschap waarin het zich bevindt. De toekomst van design heroverwegen Dit jaar blijft Cassina haar engagement hernieuwen om een ​​meer bewuste benadering van het milieu en de mensen aan te nemen door het werk van Cassina LAB, een continu groeiende filosofie die voortkomt uit de samenwerking met POLI.design aan de Polytechnische Universiteit van Milaan. De circulaire materialen die zijn geïdentificeerd voor productontwikkeling, zoals gerecycled PET voor de bankwatten, zijn opnieuw gebruikt in de producten van de 2022 Collection. Dit jaar met name De activiteiten van Cassina LAB zijn gericht op de demontage van de producten om de terugwinning en recycling van materialen aan het einde van hun levenscyclus te vergemakkelijken. Met het doel om productcirculariteit te verbeteren en te meten met tastbare data, heeft Cassina een tool geïmplementeerd die belangrijke indicatoren in kaart brengt, zoals het percentage circulariteit en demontage-index. Deze innovatieve methode, voor in-house gebruik, heeft als doel het productontwerp en de productie te optimaliseren om het bedrijf te sturen naar meer duurzaamheid.

Meer informatie:

Londen Design Festival
17–25 september 2022
www.londondesignfestival.com 

Publicatiedatum: