Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henrik Jørgensen, oprichter van meubelgroothandel House Nordic:

'Vierde snelst groeiende bedrijf van Denemarken zet ook stappen in Nederland'

De afgelopen vijf jaar is er flink aan de weg getimmerd door een een meubelgroothandel. Sterker nog, House Nordic is vorig jaar uitgeroepen tot het vierde snelst groeiende bedrijf van heel Denemarken. Het jonge interieurbedrijf, dat in 2017 op werd gericht, telt inmiddels 50 fulltime medewerkers en exporteert haar producten door heel Europa. In totaal zijn de producten van House Nordic in meer dan 40 verschillende landen, waaronder ook Nederland, te verkrijgen.

"Ons magazijn staat in Soendersoe, ten noorden van Funen", legt Key Account Manager Rasmus T. Andersen uit. "House Nordic heeft een breed assortiment meubel- en interieurproducten en is goed vertegenwoordigd bij veel verschillende soorten retailers - van meubelzaken tot online retailers, bloemenwinkels en tuincentra."


Rasmus T. Andersen, Key Account Manager bij House Nordic.

Vraag vanuit de markt
Het begon destijds allemaal in de keuken van oprichter Henrik Jørgensen. Hij had namelijk het gevoel dat er een onbevredigde vraag in de markt was. Vandaar besloot de ondernemer (toen nog) een kleine meubelcollectie samen te stellen. "De doelstelling was om een serie te creëren waarbij een 'hoge prijs-kwaliteitverhouding' zou ontstaan", licht Andersen toe.

E-commerce partner
Tevens vindt Andersen het belangrijk om te benadrukken dat House Nordic een goede e-commerce partner is. "Partners kunnen onze producten online uploaden. Pas als ze verkocht worden kunnen ze het product bij ons kopen. Dit maakt het risico voor de retailer minimaal." Om ervoor te zorgen dat dit proces vlekkeloos verloopt, heeft het Scandinavische bedrijf alles op voorraad.


Henrik Jørgensen, oprichter van House Nordic.

Steun van familie
Vervolgens bezocht hij potentiële klanten in heel Denemarken, waarna het bedrijf begon vrij snel te groeien. Henrik kreeg aanvankelijk steun van zijn gepensioneerde vader. Ze hebben alle bestellingen samen ingepakt en verzonden. Zo zijn ze bij House Nordic blij dat Henrik vandaag nog steeds deel uitmaakt van de onderneming.

Sleutel tot succes
Henrik vertelt wat het geheim is achter het succes: "We kunnen ons goed aanpassen op de behoeften van onze klanten. Dat is net zo belangrijk als een eenvoudige, gezonde bedrijfsvoering. Het is de sleutel van ons bedrijf."



De komende periode zal House Nordic deelnemen aan verschillende meubel- en interieurbeurzen in Duitsland en Parijs. Zo is Deense meubelgroothandel te bezoeken op Nordstil in Hamburg, de IMM Keulen en Maison & Objet in Parijs.

Meer informatie:
House Nordic
Rebslagervej 6
DK-5471 Søndersø
+45 31 40 11 88
info@housenordic.dk
www.housenordic.dk