Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vloeibaar als een golf, licht als een blad: de nieuwe antoniolupi wastafel

Lichtheid en stevigheid ontmoeten elkaar in de WAVE marmeren wastafel van antoniolupi, het eerste project ontworpen door Doriana en Massimiliano Fuksas. Een marmeren wastafel die vloeit als een golf waarin "het marmer dun wordt. Bijna als een blad dat naar de hemel neigt. Het buigt, wordt zo licht als een vel papier, zonder zijn aard te veranderen", zeggen de architecten.

In de WAVE wastafel contrasteert de stevigheid van het materiaal met de ongewone lichtheid van de vorm. Marmer, een nobel en oud materiaal, wordt hier geïnterpreteerd met een originele en hedendaagse look.

De artistieke visie van Doriana en Massimiliano Fuksas, gecombineerd met de ervaring van antoniolupi, vermindert de dikte van het materiaal, waardoor het licht wordt als een vel papier. Een vloeiend en dynamisch teken dat lijkt te vloeien als een golf, zonder echter de identiteit van het materiaal te verraden. Om de zuiverheid van WAVE verder te benadrukken, is gebruik gemaakt van Carrara marmer, een natuurlijk, onbevangen en lichtgevend materiaal, hoofdrolspeler in verschillende projecten van antoniolupi.

Massief en sculpturaal als een monoliet van marmer, elegant en kronkelig als een kostbare fabriuc, ontwrichtend en in staat om zich te sluiten en al zijn kracht te ontketenen als een golf die breekt op de kustlijn. De energie van het water komt duidelijk tot uiting in deze wastafel, geaccentueerd door de twee flappen die elkaar aan het eind niet perfect overlappen, waardoor een praktisch draagsysteem voor handdoeken ontstaat.

Het perfect gladde oppervlak van Wave is het resultaat van het vakmanschap in de marmerverwerking en het perfecte gebruik van geavanceerde machines, ten dienste van de mens gesteld om ideeën en projecten om te zetten in meesterwerken die als enige een ruimte karakteriseren met stijl en uniciteit. De natuurlijke tinten van het materiaal maken elke vrijstaande wastafel uniek en onherhaalbaar.

Bron: archiproducts.com

Publicatiedatum: