Oprichter Eric Verheijen: "Volop bezig om WR-inspired als merk op de kaart zetten"

In Olen, vlakbij Antwerpen, wordt er gewerkt aan de vernieuwde showroom van WR-inspired, dit is een brandname van de holding Sofa Dome. Het is een Herenhuis uit 1890, waar oude herinneringen spreken door karakteristieke plafonds en muren. De locatie wordt dusdanig ingedeeld zodat er zowel binnen als buitencollecties kunnen worden tentoongesteld.

"De ruimtes ademen de filosofie en visie van het brand. Dit is voelbaar in de inrichting en sfeer per ruimte en tonen ten volle de veelzijdigheid van onze producten", legt oprichter en CEO Eric Verheijen uit. "We zijn volop bezig om WR-inspired als merk op de kaart te zetten. We werken hard om dit te verwezenlijken, en merken dat we op de goede weg zijn. De collecties slaan zeer goed aan, zowel nationaal als internationaal." 


Eric Verheijen, eigenaar van WR-inspired.

Inhoud van het brand
WR-inspired wordt gekenmerkt door een luxe design collectie, met metaal als rode draad en aangevuld met natuurlijke materialen zoals marmer, glas en hout. Het assortiment van het Belgisch merk bestaat voornamelijk uit salontafels, eetkamertafel, stoelen en wandmeubelen. Deze worden aangevuld met decoratie zoals spiegels, lampen en binnenvazen. Het resultaat is een uitgebalanceerde collectie en is een geweldige aanvulling voor een winkel of interieurproject. "Onze visie is dat de producten een aanwinst moeten zijn aan een complete beleving en het creëren van een uniek eigen meubelconcept voor onze klant", legt Eric uit.Manier van werken
De collecties komen uit eigen productielijnen vanuit Europa, dit biedt vele mogelijkheden en is dus een groot voordeel. "We staan continu in direct contact met onze productielijnen, het gevolg is dat we veel in het buitenland vertoeven. Dit is zeer arbeidsintensief maar draagt enorm bij aan de verdere uitbouw en innovatie van onze organisatie."

De producten worden ontwikkeld door een compact in house design team in België. Ook het hart van onze verkoop ligt hier. Tevens zijn ze volop bezig om het volledig te automatiseren. Het logistieke verhaal zit in het buitenland en is nauw verbonden aan onze productie, dit biedt de mogelijkheid om een station over te slaan. Zo werken ze met een rechtstreekse logistieke service naar de klanten toe.

Hedendaagse problematiek
"Het laatste half jaar zijn we sterk gestegen", stelt Eric, "maar hebben we toch hinder ondervonden van de hedendaagse problematiek, zeker de invoer van grondstoffen als hout en staal heeft een impact gehad. Dit heeft er jammer genoeg toe geleid dat er bepaalde targets waren waarbij we niet konden halen wat we voor ogen hadden."

De marges staan momenteel onder druk omdat er een grote onzekerheid heerst in de aankoop van grondstoffen, de prijzen fluctueren enorm en zijn zeer onvoorspelbaar. Het gaat hierbij om meerdere grondstoffen die bij ons van toepassing zijn zoals: staal, hout, verpakkingen, poedercoat, elektriciteit, gas, transport en meer… "Dit maakt het niet altijd gemakkelijk, desondanks gaan we de uitdaging aan. We zijn een erg stabiel bedrijf, het is onze hoogste prioriteit een betrouwbare partner te zijn en te blijven."

Visie is en blijft op de toekomst gericht
Het doel is om het interieurmerk WR inspired verder uit te bouwen. "We willen niet de grootste speler worden, het is voor ons belangrijker dat het overzichtelijk blijft. We werken toe naar een stabiel blijvend klantenbestand en het draaien van een mooie omzet. Op deze manier willen we onze huidige en eventuele toekomstige klanten door heel Europa, laten inspireren met onze collecties."

De deelname aan internationale beurzen, zoals Maison&Object en Meubelbeurs Brussel, moet hier toe bijdragen. Zo is WR-inspired in Franse hoofdstad te bezoeken in hall 6 (STAND  A26 -B25) en in de Belgische hoofdstad in hall 8 (stand 107).

Meer informatie:
Sofa-Dome | WR-inspired
Dorp 32
2250 Olen
0032 14  71 48 45
www.wr-inspired.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven