Amerikaanse Art Deco prikkelen ontwerp kranen

De nieuwe Twenties kranen van Devon & Devon, ontworpen door de Gensler studio, zijn geïnspireerd op de jaren 1920. Ontworpen voor wastafels, sanitair, badkuipen en douches, herinnert de collectie expliciet aan de eenvoud van de vormen, de rijkdom van de materialen en de aandacht voor detail van de Amerikaanse Art Déco, waar de ontwerpstudio zich ook door liet inspireren voor het ontwerp van de Holiday en Dove badkuipen.

"De ontwerpinspiratie voor de Twenties was een studie van vorm en personalisatie. We wilden een vormentaal creëren die tijdloos moest zijn. Iets dat het midden hield tussen een verwijzing naar de Art Deco-periode, maar ook iets dat hedendaags was", legt Daniel Stromborg, Product Design Director van Gensler, uit. 

Een verfijnde, innovatieve maar toch vertrouwde stijl onderscheidt alle stukken in de Twenties-lijn, die elk kunnen worden voorzien van aangepaste materialen en afwerkingen en kunnen worden gecoördineerd met alle producten in de Devon&Devon-collecties.

Alle elementen van de Twenties-collectie zijn verkrijgbaar in zes verschillende afwerkingen: chroom, mat zwart, nikkel gepolijst, 14kt goud, 24kt goud en antiek messing. Naast de afwerking van de messing voetstukken, kunnen de afdekkingen van de handgrepen en de kraan worden aangepast met prachtige panelen van Bianco Carrara of Calacatta Oro marmer.
De combinatie van afwerkingen op de basis en de handgrepen biedt verrassende oplossingen, zoals de volledig nieuwe combinatie van mat zwart en Bianco Carrara marmer.

De collectie bestaat uit een oplossing voor installatie op de rand van de badkuip, compleet met uitloop, omstel en straathandset; een wandset die de sculpturale lijnen van de drie elementen benadrukt en ideaal is voor badkamers in retro-stijl; een minimale wastafelset die de klassieke driegatscompositie herinterpreteert in een eigentijdse toets; een doucheset met twee- of drieweg thermostatische mengkraan en flexibele straathandset.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven