Specialisten voor familiebedrijven verenigen zich

Het Nederlands Gilde van Familiebedrijfsspecialisten (NGFB) is recent opgericht om onafhankelijke expertise te bieden aan familiebedrijven en de families achter deze bedrijven. Familiebedrijven spelen een essentiële maatschappelijke en economische rol in de Nederlandse samenleving. De omgeving van familiebedrijven verandert constant. Dit heeft geleid tot een toename van complexiteit waardoor de behoefte aan kennis en expertise is toegenomen. Dat meldt het CBM, branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie.

Adviseurs en specialisten vanuit verschillende vakgebieden hebben zich nu verenigd in het NGFB. De doelstellingen van het NGFB zijn om kennis en expertise te ontwikkelen en te bundelen, een platform te bieden en beter vindbaar te zijn voor families en familiebedrijven.Expertise voor familiebedrijven
Nederland kent 273.000 familiebedrijven, van groot tot klein. Zij bieden werk aan 2,5 miljoen mensen. Een zeer diverse groep van bedrijven met als gemeenschappelijk doel het doorgeven
van het bedrijf aan de volgende generatie. Daarmee staat niet winstmaximalisatie op de korte termijn centraal, maar continuïteit en het aanpassingsvermogen aan de veranderende omstandigheden. Het NGFB is een platform vóór ondernemende families en familiebedrijven die op zoek zijn naar expertise en begeleiding bij vraagstukken die zij hebben over bedrijf, eigendom en familie. Het NGFB biedt families een overzicht op welke onderwerpen expertise beschikbaar is en welke specialisten en adviseurs zij daarvoor kunnen benaderen.

Kennisontwikkeling
Het NGFB is een beroepsvereniging voor onafhankelijke en vaak zelfstandige familiebedrijfsspecialisten. De vereniging zet zich in voor kennisontwikkeling en voor ontwikkeling van het vak. Een vak met diverse disciplines: van organisatieadvies tot estate planning en van conflictpreventie tot werving & selectie. Vooral de multidisciplinaire samenwerking tussen de specialisten en adviseurs, met focus op en kennis van familiebedrijven, maakt het NGFB uniek.

Het NGFB is een platform voor de ondernemende familie en het familiebedrijf die vanuit het perspectief van continuïteit op zoek is naar expertise en begeleiding bij vraagstukken die zij heeft over bedrijf, eigendom en familie. Het NGFB biedt een overzicht op welke onderwerpen er expertise beschikbaar is. Kijk voor meer informatie op ngfb.nl.

Bron: CBM


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven