Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Top 5 van de meest vervoerde interieurproducten

Die Eames-stoel die al jaren op het verlanglijstje staat en daar ineens voor een prikkie op je tijdlijn verschijnt. Of op je zaterdagochtend nog even snel een tafel van Marktplaats zoeken zodat je die eerste avond in je nieuwe huis toch lekker aan kan schuiven. Yes, gevonden. Maar hoe dan (snel) te vervoeren?

Dat blijft een heet hangijzer, ziet Brenger al een tijdje. In 2021 maakte de verduurzamer onder de bulkbezorgers zo’n 94.000 Nederlanders blij met een ‘nieuwe oude’ tafel of bank, ook vier hoog achter. De parels daaruit zette het vernuftige koeriersplatform even voor je op een rijtje. Zie hier Nederlands’ meest (onhandig) vervoerde items van het afgelopen jaar met eerstehands tips van de koerierkanjers bij Brenger.



Nummer 1: ‘Aan tafel!’
Met stip op 1, we willen tenslotte allemaal lekker samen eten. En dan ‘niet met je bord op schoot achter de tv,’, aldus onze Nederlandse moeders. Zo’n 21 duizend tafels kregen het afgelopen jaar een nieuwe eigenaar met hulp van Brenger.

Brenger-koerier Harm Marius Reinders: “Voordat je (breekbare) tafels gaat vervoeren, zorg altijd dat je je echt goed bent voorbereid. Lees je goed in, want meten is weten. Bij glazen tafels moet je het blad op de bodem leggen van je bus, gewikkeld in dekens. Dan kan je afhankelijk van de ruimte er omheen nog je bus verder vullen. Ik maak gebruik van snel steunen, maar spanbanden zijn ook prima. Let wel op dat als je in een kleiner dorpje bent met veel rotondes dat je alles goed vastzet!”



Nummer 2: Bankzaken
Op nummer twee staat dit jaar het item waar we allemaal aan het eind van een lange dag het liefst op neerploffen. Comfortabel, stylish, voor twee, drie of zelfs acht personen: iedereen zo zijn eigen voorkeur. De koeriers van Brenger verplaatsten het afgelopen jaar bijna 17 duizend banken van A naar B. En dat ging niet altijd zonder slag of stoot.

Brenger-koerier Rob van Putten: “Laatst had ik een transport van een bank, die moest naar de 8e verdieping. De dame zei dat die door de lift paste, alleen was er net een nieuwe leuning ingezet waardoor de ruimte 10 centimeter kleiner was. Hierdoor moest de bank 16 trappen op! Dat was echt een grote klus. We hebben toen samen de bank naar boven getild. Kwam ik boven, zaten er 4 sterke mannen boven die gewoon hadden kunnen helpen haha!”



Nummer 3: Op de kast
Als tweede in de rij staat de kast. Van de bekende Billy tot een antieken loodzwaar exemplaar: de sterke mannen (en vrouwen!) van Brenger hebben in totaal iets meer dan 16 duizend kasten naar hun nieuwe woning gebracht in 2021. Lekker voor de boekenverzameling én lekker voor de relatie, want een ritje naar de IKEA of ge-etter in het trappenhuis bleef de nieuwe eigenaren bespaard. 

Brenger-koerier Mohammedine Zallali: “Ik heb wel eens een ouderwetse brandkast van 800 kilo en 130 jaar oud vervoerd. Toen de kast naar beneden moest, had de eigenaar een soort constructie gemaakt met twee planken. We legden  twee banden beneden die fungeerden als een airbag, de kast vervolgens op het hondje gezet om hem soort van naar beneden te laten glijden. Daar heb je dan ook wel stalen zenuwen voor nodig!”



Nummer 4: Op het puntje van je stoel
De vierde in de rij: stoelen! Dan heb je een nieuwe tweedehands tafel, maar passen je oude stoelen er niet meer bij. Wij gingen er eens goed voor zitten en berekenden dat onze koeriers iets meer dan 10 duizend stoelen vervoerden het afgelopen jaar. Makkelijk als ze op elkaar gestapeld in de bus passen, een heel ander verhaal als dat niet kan…

Brenger-koerier Greg Ho Tham Kouie: “Met stoelen kan het vervoer soms wel lastig zijn. Vooral met designer stoelen, die zijn vaak uniek, fragiel en niet makkelijk stapelbaar. Zo heb je ook veel minder plek voor andere spullen. Afgelopen vrijdag hadden wij dit toevallig met vier lounge stoelen. Ook weer een les voor ons: check dus goed vooraf de vrije laadruimte. Wie slim rijdt is voorbereid!”



Nummer 5: Bedtijd
En de hekkensluiter, niet alleen van dit lijstje maar ook die van ieders dag: het bed. We kunnen geen nacht zonder, des te belangrijk dat ‘ie right on time wordt bezorgd. De koeriers van Brenger brachten het afgelopen jaar bijna 5 duizend Nederlanders een bed om weer lekker in weg te dromen. 

Brenger-koerier Cennet Aslan: “Laatst moest ik een boxspring van 2.40 bij 2 meter vervoeren naar een dame in Blaricum. De trap was erg breed en de hallen groot. Dat ging erg soepel en dat hadden we niet verwacht. Met vooroordelen over vervoer van grote artikelen worden soms ideeën geblokkeerd, dat je denkt dat er iets niet kan maar het toch mogelijk blijkt. Kregen we nadat we het bed hadden vervoerd ook nog een rondleiding door het grote huis! Zo kom je nog eens ergens.”

Meer informatie:
Brenger
Vossiusstraat 3
1071AB Amsterdam
zakelijk@brenger.nl
www.brenger.nl

Publicatiedatum: