John van den Broek en Margot Romeijn van Maxfurn: "Die geslotenheid van toen past helemaal niet bij onze persoonlijkheden"

Vlakbij Uden ligt De Maashorst. Een gebied waar de natuur het voor het zeggen heeft. Waar bomen, planten en beesten de baas zijn. Niet ver daar vandaan is al meer dan 35 jaar Maxfurn gehuisvest. Daar hebben de eigenaren John van den Broek en Wilmar Verduin, bijgestaan door commercieel directeur Margot Romeijn, het (na een management buy out van drie jaar geleden) voor het zeggen. Het drietal gaat meer dan ooit uit van de eigen kracht van Maxfurn. Voorheen leek de leverancier van meubelen en slaapkamers op een onneembare vesting, daar is anno 2022 niets meer van te merken. "We zijn naar buiten toe veel opener geworden", vertellen Margot en John. "Die krampachtigheid hebben we niet meer. In het verleden kreeg de toenmalige directie te maken met een aantal vervelende kopieerzaken waarna de deuren dicht gingen, maar die geslotenheid past helemaal niet bij onze persoonlijkheden."

Tel daarbij op het feit dat Maxfurn de verschillende meubelstijlen flink aan het verbreden is en het succes is daar. "Op de huisshow, die medio mei is gestart en nu nog anderhalve week duurt, hebben we al meer verkocht dan op de hele huisshow van vorig jaar", vertelt Margot, als we haar en John op 14 juni spreken.

Mede-eigenaar John van den Broek met commercieel directeur Margot Romeijn.

De 1500 m2 grote showroom van Maxfurn is verdeeld over meerdere verdiepingen. Hier, op de hoofdvestiging, zijn ook het kantoor en de magazijnen te vinden. 70 mensen leiden het bedrijf in goede banen. Verder beschikt Maxfurn in Roemenië over een eigen productiebedrijf, waar 650 mensen werken. Wekelijks rijden zo'n 35 tot 40 opleggers vol meubelen richting Nederland. In China zijn ook nog 25 mensen actief, zij houden zich vooral bezig met de kwaliteitscontrole van de voor Maxfurn te produceren meubelen.

De huisshow, die nog tot eind deze week duurt, trekt opvallend veel belangstelling, vertellen Margot en John. "Je weet niet wat je van te voren kunt verwachten, maar de animo blijkt heel groot. Er wordt ook veel ingekocht. We zorgen er ook voor dat we altijd de nodige nieuwigheden hebben, of we nu op een beurs staan of een huisshow houden. We merken dat bezoekers het heel fijn vinden om naar hier te komen. Sommige relaties nemen zelfs hun hele gezin mee, vooral ook omdat we altijd voor een heerlijke lunch of diner zorgen. Uit eigen keuken!"

Ledikant en commode uit de collectie Fiji.

Slagvaardig
Maxfurn houdt haar vizier op de toekomst. "Tijdens corona hebben we slagvaardig kunnen ondernemen, omdat we alles in eigen hand hebben. We zijn constant nieuwe modellen aan het bedenken en maken. Ondanks alle uitdagingen hebben we onze positie goed vast kunnen houden. We zijn ook heel open naar onze klanten, hebben ze altijd goed en tijdig kunnen infomeren over levertijden. Volume is belangrijk gebleken."
"Wij zijn de spiegel van wat er in meubelland gebeurt. Zijn heel tevreden waar we nu staan. De huisshow is daarvan een goede graadmeter. Je moet uiteraard wel de goede handel hebben. En wij hebben die."

Op de achtergrond barkast Famous.

Samenspraak
Maxfurn is van oudsher bekend om de lijn industrieel wonen. De fabrikant van slaapkamers en meubelen is de collectie echter flink aan het verbreden. "Dat doen we in samenspraak met ondernemers, we luisteren steeds meer naar onze klanten, zodat we de juiste feedback krijgen en we ook weten dat we in de juiste richting zitten. We stellen ons kwetsbaar op. Relaties zijn echter bereid om kennis te delen als je er ook wat mee doet.
Vorig jaar hebben we een moderne lijn geïntroduceerd, nu een landelijk-romantische stijl met bijpassende banken en stoelen in tal van stoffen en leer. We maken compleet nieuwe woonprogramma's die bij succes ook door worden getrokken naar de slaapkamer."

Bank Liberty met voetensteun in de kleur cognac.

Trendvolgers
"We willen geen trendsetter zijn, wel trendvolgers die vooraan staan. We zitten er kort op, blijven anticiperen op ontwikkelingen. Onze brede collectie is erg in trek, van het moderne zwart woonprogramma tot romantisch klassiek. Beide commerciële woonstijlen doen het goed. Er is niet een bepaald product populair, klanten waarderen juist onze diversiteit.
Het was voor ons een zoektocht om er achter te komen wat er na het industriële komt. Dan ga je al gauw richting de fijne handgrepen en verfijnde tafelbladen, om maar wat te noemen. Zonder dat andere populaire producten wegvallen. Als je het verkoopt, moet je het blijven maken.
We zitten met onze meubelen in het middensegment, met een knipoog naar zowel boven als onder. Voor de ene klant vullen we de onderkant van hun assortiment aan, voor de andere de bovenkant."

Maxfurn voert ook een complete collectie tafels, waaronder Lecce.

Zeven productielijnen
Dat Maxfurn op de goede weg zit, blijkt wel uit het feit dat het bedrijf in drie jaar tijd van drie naar zeven productielijnen is gegroeid. Verder is de fabriek gemoderniseerd en intern veel geautomatiseerd. "Je kunt nu eenmaal niet alles met personeel opvangen. Gelukkig hebben we een loyale club mensen waarvan er verschillende 25 jaar of langer in dienst zijn. Als we een feestje hebben te vieren, dan is vrijwel iedereen present."

Kastencollectie Lynn.

Geoliede machine
Maxfurn bestaat uit een ambitieuze club mensen. "Wij geloven in onze producten en doen vooral dat wat we leuk vinden. Zonder ons op de borst te kloppen: we zijn een geoliede machine. Maken veel plezier en werken hard. Stuk voor stuk zijn we gepassioneerde mensen.
Als Maxfurn willen we de komende jaren door blijven groeien. Alle klanten die we in portefeuille hebben, blijven prio 1. Het ultieme doel is niet om ten koste van alles te groeien. We zijn vooral actief in Nederland en België, daar liggen nog genoeg groeimogelijkheden. Voorlopig zijn we nog niet klaar voor een land als Duitsland. Zeg nooit nooit, maar eerst willen we onze collectie verder verbreden. Daarmee kunnen we nog meer dan genoeg groeien. Over de toekomst van Maxfurn zijn we dan ook zeer positief gestemd. De huisshow geeft moed, omdat we qua omzet nu al over die van vorig jaar zitten terwijl we nog anderhalve week te gaan hebben. Het werkt ook aanstekelijk als je hier door onze showroom loopt. Kom maar mee, dan zul je het met eigen ogen zien", vertellen Margot en John, waarna er een wandeling volgt door de verschillende toonzalen en langs allerlei woonstijlen. Je moet als ondernemer wel heel sterk in je schoenen staan wil je met niets naar huis gaan... Beter gezegd: als ondernemer in de interieurbranche ruik je hier je kansen.

Meer informatie:
Maxfurn
Koperslagerstraat 11
5405 BS Uden
www.maxfurn.com
maxfurn@maxfurn.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven