Met de hand getuft vloerkleed van Kasthall geïnspireerd op Japans textiel

Tapijt- en textielvloerenbedrijf Kasthall lanceert Quilt, een vloerkleed met invloeden van Japanse Boro-textiel en designiconen Anna Albers en Sheila Hicks. Het idee was om een ​​vloerkleed te ontwerpen waar vele lagen designelementen elkaar kruisen. Wanneer ze worden gecombineerd, creëren de verschillende kleuren, vormen en texturen een uitgebreid designstuk.

Quilt is een met de hand getuft vloerkleed van zuivere wol en linnen, waarvan het oppervlak is gesneden en gelust tot verschillende hoogtes die samenkomen in kleurvlakken. De inspiratie voor de complexe patronen van de tapijten is deels ontleend aan de visuele expressie van het Japanse Boro-textiel. In de 19e eeuw werden deze stoffen gemaakt met een patchworktechniek. Quilt is verkrijgbaar in twee kleurenschema's; Bronsgroen en Terracottazand.

"Het mooie van Boro-textiel is hoe ze de levensduur verlengt en dingen nieuw leven in kan blazen. Door gebruik te maken van wat we al hebben, kunnen de originelen generaties lang voortleven - precies zoals we denken dat ze zouden moeten doen", zegt Kasthall's ontwerper, Ellinor Eliasson.

Het resultaat is een complexe compositie met veel kleuren, vormen en texturen. Een paar garenkleuren zijn met elkaar gemengd, wat voor levendigheid zorgt, en de brede rand houdt alles bij elkaar en geeft het een mooi frame.

"We wilden een innovatief vloerkleed ontwikkelen dat opvalt en het unieke karakter van Kasthall laat zien, maar dat ondanks zijn complexiteit produceerbaar is. Met wiskundige precisie en grote kennis van het vak heeft Ellinor een vloerkleed gecreëerd dat moet worden omschreven als een innovatie in Kasthall's tapijtproductie", zegt Lena Jiseborn, hoofd design van Kasthall.

Meer informatie:
Kasthall
www.kasthall.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven