Nieuw initiatief Weved gaat samenwerking aan met Re-gained en Studio Floris Schoonderbeek

Tijdens de Salone del Mobile 2022 presenteren Weved, Re—gained en Studio Floris Schoonderbeek hun nieuwe ontwerpen voor het eerst aan een internationaal publiek. Bij Masterly, The Dutch in Milano worden twee projecten getoond: Weved Lounge Chair 01 van Re—gained en Table Tarp 01 van Studio Floris Schoonderbeek. Weved is een nieuw initiatief van kunstenaar en ontwerper Claudy Jongstra en Stefan Koper waarmee ze aandacht vragen voor Nederlandse wol – een geweldig natuurlijk materiaal, met fantastische kwaliteiten – dat op dit moment van vrijwel alle schaapkuddes wordt afgevoerd en vernietigd. In samenwerking met diverse partners ontwikkelt Weved een stevige kwaliteitsstof van wol van het Drentse heideschaap die in de nieuwe producten terugkomt.In zomer 2021 benaderde Claudy Jongsta het nieuwe sociaal designlabel Re—gained om mee te denken over haar initiatief Weved, waarna een bijzondere samenwerking ontstond. Begin 2022 startte ook de samenwerking met Floris Schoonderbeek. Zowel Weved Lounge Chair 01 als Table Tarp 01 wordt voor het eerst bij Masterly, The Dutch in Milano, tijdens de Salone del Mobile gepresenteerd. De twee nieuwe ontwerpen sluiten zowel thematisch, inhoudelijk, als in beeldtaal goed bij elkaar aan en onderstrepen het gezamenlijke verhaal over verwaarding van hoogwaardige reststromen, biodiversiteit en de transitie naar een circulaire economie.

Weved Lounge Chair 01 is het resultaat uit de samenwerking tussen Re—gained en Weved. Het iconische meubel is een tactiel, elegante en comfortabele vouwstoel voor terras én woonkamer. Samengesteld uit herwonnen hardhout uit de bouw en tot nog toe onbenutte Nederlandse wol, vertelt de stoel een krachtig verhaal over de potentie van het overschot van onze huidige industrie. De stoel wordt geproduceerd in samenwerking met houtwerkplaats DZB, het reïntegratiebedrijf van Gemeente Leiden en BORO*ATELIER een textiel productie- atelier in Amsterdam dat statushouders en langdurig werklozen opleidt met als doel begeleiding naar betaald werk.

Table Tarpo 01 is ontstaan uit de groeiende behoefte aan schaduw en koelte in de stad. Gebruikmakend van het icoon van een picknicktafel leunt de tarp op de constructie van de tafel en brengt deze schaduw op de plek waar het gewenst is. Doordat het Weved materiaal heel direct is gebruikt, in combinatie met de constructie van de picknicktafel, vormt de stof zelf de constructie voor de tarp.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven