Innovatieve Geberit FlowFit uitgebreid

In 2021 introduceerde Geberit het nieuwe, innovatieve aanvoersysteem, dat in één vloeiende beweging geïnstalleerd kan worden: Geberit FlowFit. Vloeiende processen en een hele reeks innovatieve productdetails maken van FlowFit hét leidingsysteem van de toekomst. Afgelopen jaar is in de eerste projecten al gebleken dat dit nieuwe aanvoersysteem nieuwe ervaringen biedt aan zowel de installateur als de adviseurs en projecteigenaren.

FlowFit voldoet aan de drie belangrijkste behoeften: zekerheid, hygiëne en verwerkingscomfort. Alles wat het werk op de bouwplaats moeilijk en omslachtig maakt, behoort tot het verleden. Vanaf heden is het FlowFit assortiment verder uitgebreid met extra bevestigingsmateriaal, als een directe overgang naar Mapress en een verlengde overgangsbocht.

Door de consequente focus op de productvoordelen voor installateurs, adviseurs en projecteigenaren zorgt Geberit met FlowFit ervoor, dat er geïnstalleerd kan worden in een vloeiende beweging. FlowFit neemt namelijk allerlei moeilijkheden weg, zoals een onhandige werkhouding, continu wisselen van gereedschap, onzekerheden en onveiligheid bij de persing, hygiënezorgen t.b.v. drinkwater en hygiëne op de bouw, onnodige milieubelasting en een tijdrovende installatie.
 


FlowFit assortiment-uitbreiding
Het assortiment heeft alles wat een universeel inzetbaar aanvoersysteem nodig heeft. De FlowFit leidingen zijn verkrijgbaar als rechte lengtes en op rol met of zonder mantelbuis of isolatie. Het systeem wordt afgerond met een uitgebreid assortiment aan fittingen voor alle doeleinden. De fittingen zijn allemaal gemaakt van onbreekbaar, corrosiebestendig kunststof, dat geschikt is voor gebruik op bouwplaatsen.

In 2022 breidt Geberit het FlowFit assortiment verder uit met een nieuwe fitting, die het eenvoudiger maakt om het Geberit FlowFit aanvoersysteem aan te sluiten op het Geberit Mapress systeem. De nieuwe fitting van CrNiMo­staal (1.4401) is verkrijgbaar in de nominale diameters DN12 -50. Daarnaast wordt het isoleren van de leidingen merkbaar gemakkelijker door de nieuwe verlengde versie van de Geberit FlowFit overgangsbocht 90° met buitendraad, waarbij er een grotere afstand is tussen de perseenheid en de schroefdraad. Deze nieuwe overgangsbocht is verkrijgbaar in de dimensies d16 ­ d32. Nieuw is ook de lekdetectiespray van Geberit. Deze helpt om lekken te vinden tijdens de drukproef met lucht. De spray kan worden gebruikt voor alle Geberit aanvoersystemen en hoeft na gebruik niet te worden afgespoeld.

Geberit FlowFit is volledig compatibel met Geberit PushFit insteekfittingen en kan zonder verdere aansluitelementen of adapters worden geïnstalleerd. Daarnaast kan Geberit FlowFit met de MasterFix adapter zonder gereedschap uitstekend op Geberit installatie-elementen en muurplaten aangesloten worden.

Meer informatie:
Geberit
www.geberit.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven