Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AXOR One in zes exclusieve kleuren samengesteld door designduo Barber Osgerby

AXOR, onderdeel van de Hansgrohe Group en producent van luxueuze douches en mengkranen, heeft in samenwerking met het Britse ontwerpersduo Edward Barber en Jay Osgerby de AXOR One badkamerkranenreeks uitgebreid met zes frisse kleurtjes. Zij lieten zich voor deze kleuren inspireren door interacties tussen licht, water en kleur die in de natuur voorkomen. De AXOR signature service biedt geïnspireerde consumenten de mogelijkheid om zelf te experimenteren met kleuren om hun eigen gepersonaliseerde badkamerproducten te creëren.



De uitbreiding omvat zes kleurvarianten voor particulieren. Edward Barber en Jay Osgerby kozen de kleuren uit om specifieke aspecten van water in relatie tot de aarde en de lucht na te bootsen. Zo zegt ook Anke Sohn, Head Global Brand Marketing AXOR: "Het palet is gebaseerd op de observatie van de ontwerpers dat kleur vaak toeneemt in levendigheid en intensiteit wanneer het door water wordt gezien. De kleurencollectie weerspiegelt bovendien de elementaire verbinding van AXOR met water."


Edward Barber en Jay Osgerby.

Van een kalme zee tot een koele gletsjer
Met zijn blauwgroene kleur geeft Aquamarine het chromatische karakter van een kalme zee weer. Coral is een warme, rood-oranje tint. Ice daarentegen is een licht, gedempt blauw, zoals te zien is in de gelaagde blauwtinten van gletsjers en zee-ijs. Het sterk grijs van Stone verwijst naar het snijpunt van land en zee. Shell is dan weer een koel grijsachtig roze. Sand, tenslotte, is de kleur van zand, nat na het ebben van de zee.

"Elke kleur weerspiegelt de manier waarop badkamers en kleine garderobes steeds meer plekken worden die niet enkel gaan over praktisch nut, maar ook meer over origineel en impactvol design. We hebben de kleuren zo gekozen dat ze passen bij de meest uiteenlopende afwerkingen van badkamers, van emaille en beton tot marmer en hout", aldus Edward Barber en Jay Osgerby.



De geselecteerde armaturen uit de collectie hebben een glanzende afwerking die doet denken aan een laagje water over de oppervlaktekleur, wat diepte en levendigheid toevoegt. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat de oppervlakken eenvoudig te reinigen zijn, wat wenselijk is in een badkamer.

Meer informatie:
AXOR
www.axor-design.com

Publicatiedatum: