Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Studenten HMC gebruiken StickyLock Augmented Reality app om werken te tonen

Hands-on experience met nieuwe technologieën binnen de meubel wereld, dat is wat StickyLock de studenten van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) aanbiedt. Voor alweer het vierde jaar op rij stellen wij onze vooruitstrevende AR app beschikbaar voor het HMC en haar studenten. Deze app is te instaleren vanuit de App store en de Google Play Store en is gepubliceerd onder de naam HMC AR.

AR en soortgelijke technologieën zijn vooralsnog vrij nieuw en soms wat onbekend, maar toch worden deze technologieën steeds meer gebruikt en zullen ze in de toekomst alleen maar een grotere rol gaan spelen. StickyLock vindt het daarom belangrijk dat juist ook de nieuwe generatie hier snel en goed bekend mee raakt.


Screenshot van de HMC AR app.

Nieuwe technologieën
Het HMC werkt hard aan het verwerken van nieuwe technologieën in haar manier van lesgeven om zo een nieuwe generatie van technologisch gedreven professionals op te leiden. "Wij als StickyLock zijn erg blij dat we met onze AR app het HMC nog meer mogelijkheden kunnen bieden om de studenten bekender te maken met alle mogelijkheden die deze nieuwe technologieën te bieden hebben."

AR app
De AR app van StickyLock laat de gebruiker levensgrote 3D AR objecten plaatsen in de echte wereld. Dit helpt studenten te visualiseren hoe bepaalde voorwerpen in een ruimte zullen passen zonder ze daadwerkelijk daar te plaatsen. De studenten van het HMC kunnen deze app perfect gebruiken om hun eigen werk op een volledig unieke manier te presenteren. Ze kunnen hun zelfgemaakte meubels, boten en andere voorwerpen waar ze ook maar willen digitaal plaatsen en ze van alle kanten bekijken met behulp van de AR app.


Screenshot van een pagina in de digitale expositie van het HMC.

Portfolio bij de hand
De studenten hebben zo hun werk en portfolio ook ten alle tijden makkelijk bij de hand om te presenteren aan anderen. Covid-19 heeft het exploreren van digitale omgevingen en middelen gestimuleerd, en ook het presenteren van studenten hun werk gebeurt steeds vaker digitaal. De expositie van het HMC is bijvoorbeeld ook een jaar verplaats naar een online omgeving. De AR app van StickyLock heeft het HMC geholpen met deze transitie van fysiek naar digitaal.

Ook nu het HMC weer fysieke exposities heeft waar studenten hun werk tonen aan ieder die interesse heeft, is er de afgelopen paar edities nog altijd ook een digitale tentoonstelling van opkomend talent bij geweest. Hebben de afgelopen paar edities ook een digitaal tentoonstelling gehad.


Screenshot van een pagina in de digitale expositie van het HMC.

Fysieke exposities
Het HMC is nu weer in de mogelijkheid om fysieke exposities uit te zetten waar studenten hun werk tonen aan ieder die interesse heeft. De voorgaande edities van deze expositie hebben gedeeltelijk of volledig digitaal plaats gevonden. De afgelopen jaren hebben bezoekers de expositie bij kunnen wonen, en alle nieuw gecreëerde werken van studenten kunnen bekijken, vanuit huis. Het is deze nieuwe omgeving waarin de HMC AR app het beste tot zijn recht komt. Dankzij de AR app konden bezoekers het werk van de studenten zelf in hun eigen kamer plaatsen en zo het 3D model van alle kanten bewonderen. Hierdoor hebben de studenten hun werk op een unieke manier digitaal kunnen presenteren, en hebben bezoekers een ervaring als geen ander kunnen beleven.

Het HMC heeft de afgelopen jaren veel nieuwe bevindingen op kunnen doen met de AR app. Ook nu tijdens de fysieke vorm van de HMC expositie kan er nog goed gebruik worden gemaakt van de StickyLock AR app om zowel studenten als bezoekers unieke ervaringen te bieden.

Ook dit jaar zal men de HMC AR app weer volop kunnen gebruiken om het 2-dimensionale een 3e dimensie te geven.

Meer informatie:
StickyLock
www.stickylock.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven