Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Belgische ontwerper Sylvain Willenz maakt eerste design voor Leolux

Sylvain Willenz ontwierp speciaal voor Leolux de elegante, maar eenvoudige en krachtige Baani eetkamerfauteuil. Het is zijn eerste ontwerp voor Leolux, maar met 15 jaar ervaring weet Belgische designer als geen ander wat de klanten graag willen. Sylvain Willenz (Brussel, 1978) ontwerpt sinds 2004 meubels, verlichting en producten voor internationale klanten. Hij woonde in de VS, België en Engeland. Aanvankelijk wilde hij striptekenaar worden, maar uiteindelijk koos hij toch voor het ontwerpen van producten. Hij studeerde aan het Royal College of Art in Londen en studeerde af en opende in 2004 hij zijn eigen Design Office in Brussel. Sylvain wordt beschouwd al één van de meest invloedrijke Belgische creatieven. In 2009 werd hij uitgeroepen tot Belgisch Designer Van Het Jaar.

Kenmerkend is zijn krachtige maar eenvoudige grafische esthetiek. Sylvain is gefascineerd door productietechnieken en heeft aandacht heeft voor ieder detail. In de loop der jaren ontwikkelde Sylvain een eigen stijl van ligne claire, die zijn eenvoudige, elegante en grafische ontwerpen herkenbaar en uniek maakt.
Over het ontwerpbureau
Met 15 jaar ervaring heeft Sylvain Willenz veel kennis over de behoeften van zijn klanten. Hij heeft een eenvoudige ontwerpbenadering en streeft naar creatieve en tegelijkertijd commercieel succesvolle oplossingen.

Met een klein team in Brussel ontwikkelt hij krachtige en tijdloze producten (meubelen, verlichting en textiel) voor een groot publiek. Dit team besteedt bijzondere aandacht aan functie en esthetiek door subtiele en onderscheidende keuzes te maken. Industrieel vakmanschap is voor Sylvain net zo belangrijk als innovatie, en het ontwerpbureau focust op kwaliteit en intelligent materiaalgebruik.

Meer informatie:
Leolux
www.leolux.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven