Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

De beste tips om een vloer te kiezen die bij je huis past

Is jouw huidige vloer toe aan vervanging? Ga hier dan achteraan, want een nieuwe vloer kan wonderen doen in je interieur. Echter komt er nog wel een hoop kijken bij het kiezen van een nieuwe vloer. Niet alleen is het belangrijk dat je de nieuwe vloer zelf mooi vindt, ook is het natuurlijk fijn als het goed past bij de rest van je huis. Voor inspiratie voor mooie vloeren kun je kijken bij Floorhouse. Hoe je een vloer kiest die perfect bij je huis past? Wij zetten hieronder wat tips op een rij!

Kijk naar de ruimte
Voordat je de ideale vloer kunt kiezen voor in jouw huis, is het goed om te kijken naar de ruimte waar je een nieuwe vloer voor zoekt. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe vloer nodig hebben voor in de woonkamer, maar ook voor in de keuken, badkamer of slaapkamer. Voor welke ruimte je ook een vloer zoekt, bij Floorhouse Turnhout ben je aan het juiste adres.

Waarom het zo belangrijk is om goed na te denken over de betreffende ruimte? Omdat het goed mogelijk is dat je in bepaalde ruimtes een andere uitstraling wilt creƫren. Een vloer in de badkamer kan namelijk een andere uitstraling hebben dan een vloer in de woonkamer. Bovendien is het bij bijvoorbeeld een vloer voor de keuken en badkamer handig om te kijken naar of deze vochtbestendig is. Bepaal dus eerst goed voor welke ruimte(s) in huis je een nieuwe vloer wilt hebben voordat je verder gaat met jouw zoektocht.

Kijk naar je woonstijl
Een andere tip om de perfecte vloer te kunnen kiezen voor bij je interieur, is om te kijken naar je woonstijl. Als jij een kenmerkende woonstijl hebt, is het namelijk goed mogelijk dat de ene vloer hier beter bij past dan de andere. Ga dus eerst eens na of je een specifieke woonstijl hebt en welke dit dan is. Doe inspiratie op over vloeren die hierbij passen, zodat je een beter beeld krijgt van wat een goede match zou kunnen zijn.

Materialen vergelijken
Vloeren zijn natuurlijk beschikbaar in verschillende materialen. Dit is dan ook belangrijk om over na te denken, want dit bepaalt voor een groot deel hoe het er straks uit komt te zien. Bovendien is het bij het zoeken naar het juiste materiaal belangrijk om te letten op hoe onderhoudsvrij of duurzaam deze is. Als we het hebben over materialen vloeren, kun je bijvoorbeeld denken aan een vloer van laminaat, hout, PVC, parket of tapijt. Ook een tegelvloer en gietvloer zijn nog prima opties.

Ieder materiaal heeft zo weer zijn eigen voor- en nadelen. Weeg deze voor- en nadelen goed tegen elkaar af voor jezelf. Bij het kiezen van het juiste materiaal is het natuurlijk ook van belang om na te denken over welke sfeer je wilt dat de vloer uitstraalt. Iedere vloer heeft een eigen uitstraling. Kijk goed naar de rest van je interieur en welk materiaal hier het beste bij zou aansluiten.

De kleur kiezen
Heb je een beter beeld van de ruimte, woonstijl en het materiaal? Dan is er nog een belangrijk onderdeel om over na te denken tijdens jouw zoektocht: de kleur. De kleur van jouw vloer kan je interieur maken of breken, dus denk hier goed over na. De kleur van de vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer in huis. Zoek je een vloer voor een relatief kleine ruimte? Dan kan het een aanrader zijn om te kiezen voor lichte vloeren, aangezien het hierdoor ruimtelijker lijkt.

Als jouw interieur zelf al vrij druk is, is het ook aan te raden om voor een rustige vloer te kiezen. Als je een groter huis hebt en een relatief rustig interieur, kan het juist ook weer tof zijn om voor een iets drukkere vloer te kiezen. Je mogelijkheden zijn hierbij eindeloos. Naar welke kleur je ook op zoek bent: het is er. Neem jouw interieur eens goed onder de loep en bepaal welke kleur hier ideaal mee zou matchen.

Het is zeker mogelijk om een vloer uit te kiezen die goed bij je huis past. Deze tips hierboven kunnen je alvast een eindje op weg helpen in jouw zoektocht naar de ideale vloer. Of je nu een vloer zoekt voor de woonkamer, slaapkamer, badkamer of keuken: zorg ervoor dat het mooi aansluit bij de rest van de ruimte. Zo wordt het een mooi geheel en ziet het er automatisch enorm stijlvol uit!

Publicatiedatum: