Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interieurfotografe Hannelore Veelaert en meubelmaker Pieter Peulen:

"Daarom zijn vintage Ikea-meubels duizenden euro’s waard"

Vintage Ikea-meubels zijn tegenwoordig een enorme rage, stelt het AD. En dat niet alleen, vaak zijn ze honderden of zelfs duizenden euro’s waard. Recent werd nog een oude fauteuil geveild voor 15.000 euro. Ook interieurfotografe Hannelore Veelaert en interieurvormgever, meubelmaker en een designfanaat Pieter Peulen bevestigen dit. Zij zijn fan en hebben enkele authentieke stukken van de Zweedse woonwarenketen in huis staan. Ze leggen (ook) aan dagblad De Gelderlander uit waarom de prijs van een oude stoel of lamp plots zoveel kan stijgen.


Interieurfotografe Hannelore Veelaert en interieurvormgever, meubelmaker en een designfanaat Pieter Peulen.

Hannelore geeft een aantal verklaringen voor de stijgende waarde: "Sinds het begin blinkt Ikea uit in het vatten van de tijdsgeest. De Zweedse woonwarenketen heeft altijd al populaire items uitgebracht, die tegelijk trendy en tijdloos zijn. Die blijven geliefd. Maar er zijn ook stukken die heel kort in productie geweest zijn. Die zijn zeldzamer en brengen na verloop van tijd meer op. Plus, we mogen niet vergeten dat de vroegere Ikea-producten heel goed gemaakt werden."

Pieter vertelt over een levendig tweedehandscircuit, met prijzen die schommelen tussen een paar honderd en duizenden euro’s. "Vaak gaat het om ontwerpen die bedacht werden door Scandinavische designers, die nog steeds heel bekend zijn. Denk maar aan de Deen Verner Panton, die voor Ikea een opvallende, pastelkleurige stoel maakte.”

Lees hier het hele premium artikel in De Gelderlander.

Publicatiedatum: