Badkamertrends van 2022

Heb jij plannen om je badkamer in 2022 eens een flinke opknapbeurt te geven? Het creëren van een stijlvolle badkamer kan behoorlijk lastig zijn. In dit artikel helpen we je op weg en delen we dé badkamertrends van 2022.

1.   Retro
De trend die we in 2022 terug gaan zien is de retromoderne badkamer. Oftewel: retro invloeden in een modern jasje. In deze trend wordt kleur niet geschuwd. Denk maar aan prachtige terrazzo tegels, samen met roze-, lila- en paarstinten. Diverse patronen en materialen die we kennen uit de jaren ’50, ’60 en ’70 worden gecombineerd met moderne lijnen en strakke details.

2.   Hout(look)
Hout(look) badkamermeubelen, houten wandpanelen en natuurlijk allerlei houten accessoires zijn het helemaal in 2022’s badkamerland. Hout heeft van nature een bijzonder warme en tevens luxe uitstraling en voegt daardoor direct een aangename knusheid aan de badkamer toe. Vergeet niet om de badkamer goed te ventileren: óók behandeld hout krijgt graag wat frisse lucht.

3.   Donker
Wie een standaard badkamer zou moeten omschrijven, zal ongetwijfeld de kleur wit noemen. Wellicht dat 2022 daar verandering in gaat brengen: donkere kleuren zullen namelijk de boventoon gaan voeren. Donkere veelal aardse kleurtinten worden in deze trend gecombineerd met luxe accessoires en gouden details om een ware hotel-chique uitstraling te creëren.

4.   Groen
Het zal je niet zijn ontgaan: de kleur groen heeft de afgelopen jaren ontzettend aan populariteit gewonnen en is dan ook met recht een trendkleur te noemen. Deze kleur blijven we ook in 2022 in de moderne badkamer terugzien. Diep mosgroen, maar ook fris mintgroen: het kan allemaal. Integreer het in de wandtegels in de inloopdouche, laat het terugkomen door je badkamer uit te dossen met mooi planten en ga voor stijlvolle groene accessoires.

5.   Slim
En ook in 2022 worden onze badkamers nóg slimmer. Technische snufjes hebben immers ook de badkamerwereld bereikt. Denk maar eens aan allerlei slimme douchepanelen om de gewenste waterkracht in te stellen, sensorlampen of duurzame ontwikkelingen zoals waterbesparende kranen en douches. Al deze slimme toepassingen zorgen voor ongekend gemak.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven