Meubelgroep Heylen maakt doorstart

De zes winkels van Meubelgroep Heylen mogen een doorstart maken. Daarvoor heeft de ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, vrijdag het licht op groen gezet. De 55 medewerkers behouden zo hun baan. Dat meldt Het Belang van Limburg. In juli vroeg het meubelbedrijf nog bescherming tegen schuldeisers.


Anno 2029 bezit Heylen twee toonzalen in Peer en Kortenberg. Het bedrijf telt ongeveer 120 medewerkers. Dagelijks worden meubelen geleverd in alle hoeken van de Benelux. Op speciale aanvraag realiseert Heylen ook projecten in andere landen in en buiten Europa.

Vrijdag heeft de ondernemingsrechter in Hasselt toch het licht op groen gezet voor een doorstart. Binnen de familie Heylen heeft vader Denis de fakkel doorgegeven aan zoon Koen en is het kapitaal herschikt. Koen Heylen heeft een nieuw management rond zich verzameld met Pieter Boudry als nieuwe CEO. De schuldeisers zijn akkoord gegaan met de voorgestelde schuldherschikking en de rechtbank heeft eveneens zijn fiat gegeven. 

“Hiermee geeft de rechtbank een positief signaal naar de onderneming, haar personeel en haar klanten, een signaal dat er wel degelijk een toekomst is voor Groep Heylen,” reageert een tevreden Pieter Boudry aan de redactie van het nieuwsplatform.

Lees hier het premium artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven