Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bette wint German Design Award met douchevloer in tegelvorm

Fabrikant Bette heeft met de nieuwe en revolutionaire douchetegel BetteAir wereldwijd de trend gezet. Deze douchevloer in de vorm van een tegel integreert zo in de vloer, dat hij niet opvalt. Een mijlpaal op het gebied van bad architectuur, die dankzij het toonaangevende design winnaar is van de German Design Award 2022, in de categorie Excellent Product Design -Bath and Wellness.Met BetteAir zijn vlakke, voegloze en hygiënische douchevloeren te creëren van duurzaam en robuust geglazuurd titaanstaal. Ontwerper Dominik Tesseraux: “dankzij de afmetingen die gelijk zijn als grote tegels integreert BetteAir perfect in de vloer en valt nauwelijks op. Bovendien is de douchetegel vrij van voegen en is daardoor zeer hygiënisch en eenvoudig schoon te maken. Naast het exclusieve ontwerp is de bodemgelijke montage een echte revolutie. Want de douchetegel kan net als bijvoorbeeld keramische tegels, direct op de vloer worden gelijmd. Voor een snelle montage wordt BetteAir volledig voorgemonteerd geleverd. De installatie is plug & play en bespaart tijd en kosten voor zowel installateur als tegelzetter.”

De looks van een strakke tegel
Om de specifieke vorm te produceren heeft Bette een uniek productieproces ontwikkeld en de dikte weten te reduceren van 30 naar 10 mm. Conform de dikte van gangbare keramische tegels. Net als bij tegels zijn ook de hoeken zeer strak en hebben een hoekradius van slechts R5. Al deze aspecten geven BetteAir de looks van een strakke tegel.

Afvoer zelfreinigend
Ook de afvoer is net zo vlak als het omliggende oppervlak, zodat deze voor de consument niet voelbaar is. De kleur van het afvoerdeksel is hetzelfde, zodat deze een prachtig geheel vormt. Het water stroomt door een spleet van slechts 3 mm. Dit lijkt gering echter de afvoer capaciteit van 0,6 l/s is ruim voldoende voor bijvoorbeeld regendouches. Voor de reiniging kan het deksel eenvoudig uitgenomen worden. Veel te reinigen valt er overigens niet, want de afvoer is zelfreinigend. In de afvoer en sifon kunnen geen haren achterblijven.

Voor ieder wat wils
BetteAir is leverbaar in acht afmetingen van 900 x 900 tot 1400 x 1000 mm. Om de douchetegel harmonieus of juist opvallend te integreren is deze leverbaar in 32 kleuren. U kunt kiezen uit 8 sanitair kleuren, 22 exclusieve matkleuren en de bijzondere effectkleuren Blue Satin en Midnight.

Meer informatie:
Bette
www.my-bette.com 

Publicatiedatum: