Kees Smit legt tweede eigen bos aan

Naast een Kees Smit-bos in Delftgauw (Zuid-Holland) heeft het tuinmeubelbedrijf sinds kort ook een eigen bos in Zwart Water, een natuurgebied in Limburg. "Dit is onze manier om een steentje bij te dragen om verdere ontbossing tegen te gaan, zodat ook de volgende generaties kunnen beschikken over de voordelen van voldoende bomen." Aart de Groot (senior verkoopadviseur), één van de medewerkers uit Venlo, waar einde 2022 een derde vestiging wordt geopend, vindt het extra bijzonder dat er nu ook een Kees Smit-bos in zijn eigen woonomgeving is.

Veel plezier beleefd aan het planten van de bomen
“Wij hebben veel plezier beleefd aan het planten van de bomen. Doordat je deze letterlijk zelf met collega’s plant, is de betrokkenheid nog groter. Vanuit Kees Smit worden er 2500 bomen geplant. Hiervan staan er 1250 in het natuurgebied Zwart Water en 1250 in een buitenlands project. In Zwart Water wordt door tien bedrijfspartners (waar Kees Smit er één van is) een bos geplant van zeven hectare. Het doel van de dag was om in totaal 2000 bomen te planten maar door het enthousiasme van iedereen zijn er maar liefst 3000 bomen geplant. Dat zegt toch genoeg?”

“De komende jaren plant Trees for All samen met het Limburgs Landschap op meerdere plekken in de provincie nieuwe bossen aan om de biodiversiteit te vergroten en de gebieden klimaatbestendig te maken. Ik hoop dat veel lokale bedrijven uit de regio Limburg hier een bijdrage aan gaan leveren.”

In totaal heeft Kees Smit nu 6500 bomen geplant, waarvan 3250 in Nederland en 3250 in buitenlandse projecten.

Meer informatie:
Kees Smit
www.keessmit.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven