Pacha Panels trekt na half jaar de deur dicht

Pacha Panels, leverancier van biobased materialen waarmee circulariteit in de interieur- en woonbranche mogelijk wordt gemaakt, stopt per direct met de bedrijfsactiviteiten. Het realiseren van haar doel; het leveren van duurzame en circulaire materialen aan de interieurbouw en de meubelindustrie bleek niet op rendabele wijze haalbaar te zijn.


Pacha Panels op Design District 2022.

Pacha Panels, opgericht in mei 2021, zette hoog in. Het was de missie van het bedrijf om de industriestandaard te veranderen richting duurzaamheid. De roep om duurzaamheid is de laatste jaren duidelijk groter geworden binnen de interieurbranche. Iedereen worstelt met dezelfde vragen en ziet de noodzaak tot verandering. Thema’s als duurzaam materiaalgebruik, producentenverantwoordelijkheid en terugname van materialen en meubels zijn 'hot issues'.

De grootste uitdaging van Pacha Panels bleek het verkrijgen van relevant assortiment. De vraag naar plaatmateriaal is momenteel groter dan het aanbod en leveranciers staan niet te springen om een nieuwe toetreder. Gaandeweg ondervond het bedrijf moeite geschikt materiaal te vinden. Het was óf niet voorradig, óf te weinig onderscheidend en maar beperkt duurzaam. Van de materialen die wel werden gevonden, bleek het vaak lastig om de duurzaamheidsclaim met harde data te kunnen staven. Met als gevolg dat het moeilijk werd om de meerprijs voor deze materialen te kunnen verantwoorden.Gebrek aan aandacht had het jonge Pacha Panels zeker niet. De vraag naar oplossingen in het duurzame spectrum is groot. Architecten en ontwerpers zoeken naar inspiratie en advies, de showroom in Zaandam werd dan ook goed bezocht. Interieurbouwers worstelen met de vraag hoe een terugname van materialen vorm te geven. En meubelmerken geven te kennen dat ze streven naar de toepassing van meer duurzame materialen in hun ontwerpen. Deze vraagstukken zullen de komende tijd worden opgelost, zo is de overtuiging van het bedrijf.

De aandeelhouders en medewerkers van Pacha Panels kijken met een positief gevoel naar de toekomst. De kans is groot dat zij als groep dan wel als individu actief blijven in de interieurbranche en het streven vasthouden om deze sector te verduurzamen.

Meer informatie:
Pacha Panels
www.pachapanels.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven