Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Na flinke daling in de maand oktober

Lichte omzetstijging meubels en woninginrichting

De detailhandel heeft in oktober 6,6 procent meer omgezet dan in oktober 2020, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 4,8 procent hoger. De omzet van de non-foodsector groeide met 12,7 procent. Daarnaast is online 3,4 procent meer omgezet door de detailhandel. In vergelijking met oktober 2019 lag de omzet van de detailhandel 14,2 procent hoger in oktober 2021. 



Omzet non-foodwinkels bijna 13 procent hoger

De omzet van de non-foodwinkels groeide in oktober 2021 met 12,7 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 9,2 procent hoger dan een jaar eerder. Ten opzichte van oktober 2019 lag de omzet van non-foodwinkels in oktober 2021 ruim 14 procent hoger.

De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (2,1%) en winkels in meubels en woninginrichting (0,4%) hebben meer omgezet dan een en twee jaar eerder. In oktober was het nog -3,7% voor winkels in meubels en woninginrichting en 2,4% voor winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren.



Online ruim 3 procent meer omzet
De online omzet was in oktober 3,4 procent hoger dan in oktober 2020. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 2,1 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), groeide met 5,1 procent.




Publicatiedatum: