Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Managing director William van de Vorstenbosch:

'Met pCon Community helpen we duizenden fabrikanten, retailers en interieurarchitecten'

EasternGraphics, bekend van haar pCon softwareproducten, groeit sinds 2007 als kool. Zo begon het bedrijf 14 jaar geleden vestigingen te openen door heel Europa. Vandaag de dag werken er 156 man voor de onderneming, in negen verschillende landen: Nederland, Duitsland, Polen, Denemarken, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Roemenië, en Turkije. 
Managing director William van de Vorstenbosch, voorheen werkzaam bij Ahrend, werd toentertijd gevraagd om de Benelux en het Verenigd Koninkrijk op te pakken. Deze kans pakte de Brabander met beide handen aan. Hij doet er, samen met zijn 12 collega's in Eindhoven, alles aan om pCon naar een volgend level te tillen.


Managing director William van de Vorstenbosch.

pCon Community
Gedurende de jaren heeft het bedrijf een netwerk opgebouwd, genaamd de pCon Community, waar fabrikanten gekoppeld worden aan dealers en interieurarchitect. "Alleen de fabrikanten betalen om op ons platform te komen. De andere bedrijven kunnen gratis gebruik maken van het netwerk. Wij verzorgen de infrastructuur", legt William uit.

WIlliam maakt duidelijk dat de manier van verkopen volledig veranderd wordt door het gebruik van pCon. "In een klassieke situatie gingen verkopers de weg op om nieuwe dealers te zoeken. Nu hoeft dat niet meer, want als een bedrijf haar data beschikbaar stelt krijg je automatisch aanvragen vanuit de gehele community. Hierdoor zie je de return of investment enorm snel terug."

De reacties vanuit de markt zijn laaiend enthousiast vertelt hij. "Bedrijven komen naar me toe en geven aan dat hun omzet direct gestegen is sinds dat ze op pCon zitten. Ze vertellen dat ze dealers tegenkomen die ze eerst nog niet kenden. Via de pCon Community krijgen ze automatisch aanvragen en orders binnen."

pCon biedt een reeks producten aan die de meubelindustrie helpt te digitaliseren en de klantervaring optimaliseert. De software oplossingen die het bedrijf aanbiedt zijn:
pCon.planner

De pCon.planner, een programma voor het maken van indelingstekeningen en kleurvoorstellen, is een goed voorbeeld van de successen die het bedrijf boekt. De gratis te downloaden high-end 3D ruimteplanner is sinds de lancering 5.008.813 gedownload, waarvan 587.409 bedrijven zichzelf hebben geregistreerd. Dit is overigens niet verplicht. "We zijn in 195 landen actief. De focus ligt op Europa maar, ook in bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Azië, Japan, de Verenigde Staten en Australië zijn we actief."

Virtual Reality (VR) is tegenwoordig helemaal in en als plug-in beschikbaar voor pCon.planner, zodat er direct door het 3D ontwerp gelopen kan worden. Alle pCon producten hebben standaard een Augmented Reality (AR) functionaliteit, zodat producten eenvoudig in de ruimte geplaatst kunnen worden, en de klant direct kan zien hoe het product in de ruimte past.

In totaal zijn meer dan 475 fabrikanten aangesloten bij de pCon community. "Dat aantal groeit nog wekelijks", vertelt William. "Ruim 14.000 bedrijven (projectinrichters, dealers, Architecten, interieurstylisten) vragen data aan bij deze partijen die aangesloten zijn op het netwerk."

Wat bij pCon de normaalste zaak van de wereld is, maar voor een buitenstaander misschien vreemd lijkt, is dat deze software geheel kosteloos is. "Iedereen moet het kunnen gebruiken. Het is gratis te downloaden en er zijn geen limieten. Kleine fabrikanten betalen minder dan grotere fabrikanten. Zo hebben we een platform dat voor iedereen toegankelijk is, dus ook voor startups."

Eén database
Zo zien ze bij pCon steeds vaker dat bedrijven verschillende applicaties laten ontwikkelen, waar producten geconfigureerd dienen te worden. Bijvoorbeeld voor een webshop, een mobiele App met AR of VR functionaliteit. Echter levert dit in veel gevallen problemen op. "Deze product bibliotheken dienen worden gemaakt door verschillende leveranciers, wat hoge kosten met zich mee brengt. Er moet namelijk opnieuw data opgebouwd worden", zegt William.

Bij pCon hoeft dat niet. Er wordt namelijk gewerkt met één database ter ondersteuning van diverse verkoopprocessen. "De productconfigurator kun je bijvoorbeeld altijd integreren. Tevens zijn de gegevens van fabrikanten altijd up-to-date, omdat alle data in applicaties en op de website automatisch worden aangepast."

Foutreductie
Ook voor fabrikanten met dynamische producten biedt pCon oplossingen. William legt uit dat er leveranciers zijn waarbij producten in vele verschillende opties verkrijgbaar zijn, zoals variabelen onderdelen, materialen, stoffen of kleuren. "Als dit online niet duidelijk weergegeven wordt, kunnen er fouten gemaakt worden tijdens het bestellen. Foutreductie scheelt tijd en dus geld. Dan gaan we samen zitten en maken we een productconfigurator, die ervoor zorgt dat er geen fouten gemaakt kunnen worden. Zo hebben we zelfs wel eens een klant geholpen die meer dan een miljard combinaties aanbood."

Toekomst visie
Hoe goed het bedrijf haar zaken ook op orde heeft, er valt volgens William nog winst te behalen. Zo zijn er nog talloze retailers en interieurarchitecten die de producten van pCon nog niet kennen. Echter benadrukt hij ook dat dit niet allemaal op de korte termijn gerealiseerd hoeft te worden. "We hebben een 1K target, wat inhoudt dat er 1000 fabrikanten gebruik maken van de pCon Community. We krijgen veel aanvragen, maar vinden kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. Hardlopers zijn doodlopers. We zijn een gezond bedrijf, dat organisch groeit en hebben niet een of andere grote investeerder achter ons."

Meer informatie:
EasternGraphics
Meerenakkerweg 1a
5652 AR Eindhoven
040 720 0650
[email protected]
www.pcon-solutions.com