Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Reëel dat meubels volgend jaar 5 tot 10% duurder worden'

Meubels worden volgend jaar fors duurder. Dat verwacht Kees Hoogendijk, directeur van Koninklijke CBM, de branchevereniging voor de interieurbouw en de meubelindustrie. "Ik denk dat tussen de vijf en tien procent zeker reëel is", vertelt hij in een interview met BNR.


Foto ter illustratie: Meubelen van Versmissen.

Onder meer een tekort aan grondstoffen en inflatie liggen ten grondslag aan de verwachte prijsstijging. "Het gaat geleidelijk, maar het wordt wel doorberekend", zegt Hoogendijk. "Het hangt ook wel heel erg af van over welke meubelen je het hebt. Maar een prijsstijging van tussen de vijf en de tien procent is zeker reëel. Dat zeg ik niet op basis van een onderzoek, maar dit zegt mijn gevoel."

Verder zegt Hoogendijk dat er afspraken zijn gemaakt over het opleveren van hotelkamers. "De contracten zijn altijd bindend, daar ontkom je niet aan. We hebben onze algemene voorwaarden natuurlijk als CBM, maar we kunnen ook in de contracten opnemen dat er aanpassingen gaan komen. Dat komt behoorlijk vaak voor."

Bron: BNR

Publicatiedatum: